Vágólapra másolva!
Megérkezett a Magyar Labdarúgó Szövetségbe (MLSZ) Joseph Blatternek, a nemzetközi szövetség (FIFA) újraválasztásért harcoló elnökének, valamint kihívójának, Mohamed Bin Hammamnak a levele, amelyben ismertetik programjukat a június elsejei szavazás előtt.

Az elnöki posztot 1998 óta betöltő Blatter arra kérte a tagországokat, utasítsák el a forradalmat, és válasszák meg újra június elsején. A 75 éves svájci sportdiplomata stabilitást, folytonosságot és megbízhatóságot ígér az utolsó négyéves ciklusára. Ezenkívül fejlesztési programok révén egymilliárd dollárt osztana szét, egyben pedig jelzi: keményen harcol majd a korrupció, a bundázás és a dopping ellen. Levelében kitér arra is, hogy érez elég motivációt, rendelkezik a szükséges tapasztalatokkal, ötletekkel és energiával ahhoz, hogy teljesítse küldetését.

Kihívója, a 61 éves Bin Hammam szerint eljött a váltás és változás ideje a FIFA-ban, amelynek tekintélyét korrupciós botrányok tépázták meg az utóbbi időkben. Átláthatóságot, a tiszta pénzügyeket és erkölcsi megtisztulást ígér a FIFA-küldötteknek megválasztása esetére.

Berzi Sándor, az MLSZ alelnöke és nemzetközi igazgatója szerint "teljesen normális, hogy az elnökválasztás szereplői levelet küldenek a FIFA mind a 208 tagországának".