Vágólapra másolva!
Az olasz labdarúgó-bajnokságból ugyan még öt forduló hátravan, az egyik leglátogatottabb angol fociportál, a Goal.com segítségével összeállítottuk a Serie A 2010/2011-es idényének tíz legjobb igazolását. Az első három között az átigazolási politikája miatt az utóbbi években célkeresztbe került Milanból két játékos is helyet kapott, de a legjobb vétel nem a listavezető nevéhez fűződik.

10. Giampaolo Pazzini (Internazionale)
Pazzini a sérült Diego Milito helyére érkezett januárban az Interhez, és gyorsan beilleszkedett a csapat játékába. A címvédő 15 millió eurót fizetett a Sampdoriának az olasz csatárért, aki eddig 13 mérkőzésen 6 gólt szerzett és adott 2 gólpasszt.

9. Pablo Armero (Udinese)
Mindössze egymillió eurót fizetett az Udinese a kolumbiai balhátvédért a Palmeirasnak, a mértékadó Transfermarkt.de német oldal szerint most már 3,8 milliót ér. Az Udinese vezetőedzője, Francesco Guidolin 3-4-1-2-ben játszatja csapatát, Armero a bal oldalt teljesen bejátszva eddig két gólig és négy gólpasszig jutott az idén.

8. Gaston Ramirez (Bologna)
A 20 éves uruguayi támadó középpályás az idén a Bologna egyik legjobbja, 21 meccsen hatszor volt eredményes, adott két gólpasszt, és kétszer már szerepelt a felnőtt válogatottban is. A csatárként is bevethető Ramirezért 5,5 millió eurót kapott a nyáron a Penarol.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=0diXakGveSfsdBfv

Van Bommel piros lappal (45 mp-nél) kezdett a Milanban, de utána feljavult a játéka

7. Mark van Bommel (AC Milan)
A Milan-szurkolók kétkedve fogadták a télen a Bayern München csapatkapitányát, akiért 500 ezer eurót fizettek az olaszok. Az Andrea Pirlo sérülése miatt szerződtetett 33 éves holland válogatott játékos ráadásul az első olasz bajnokiján piros lapot kapott, utána azonban magabiztos játékéval a csapat egyik vezére lett, többek között az Inter, a Juventus és a Fiorentina elleni rangadókon is tökéletesen irányította a Milan középpályáját.

6. Fabio Quagliarella (Juventus)
A gólerős csatár kölcsönbe érkezett a Juventushoz a Napolitól. Gyorsan megtalálta a közös hangot a szerb középpályással, Milos Krasiccsal, akivel rendkívül veszélyes párost alkottak, 18 meccsen lőtt is 9 gólt, majd januárban keresztszalag-szakadást szenvedett, az idei szezonban már nem játszhat.

Forrás: AFP
Krasic (középen), a Juventus legjobbja az idén

5. Milos Krasic (Juventus)
A már említett szerb középpályás 15 millió euróért érkezett a nyáron a CSZKA Moszkvától a Juventushoz, megérte az árát, hiszen a torinói csapat legjobbja az idén. A villámgyors, remekül cselező Krasic 37 meccsen játszott eddig, 8 gólja mellett 6 gólpasszt is adott, a Cagliari elleni bajnoki volt a legjobb meccse, amelyen mesterhármast szerzett.

4. Anderson Hernanes (Lazio)
A Lazio 13,5 millió eurót fizetett a Sao Paulónak a brazil középpályásért, akiért a nyáron sorban álltak a nagy klubok, ő azonban az európai szinten középcsapatnak számító Laziót választotta, ahol rendszeresen kezdőként kap lehetőséget. Hernanes 32 meccsen 10 gólt szerzett, adott 5 gólpasszt, és a BL-selejtezőt érő negyedik helyre vezette eddig a Laziót.

Forrás: AFP
Ibrahimovic a szezon elején a vezére volt a Milannak

3. Zlatan Ibrahimovic (AC Milan)
Az Ajaxszal, a Juventusszal, az Interrel és a Barcelonával sorozatban hét bajnoki címet gyűjtött be a svéd támadó, talán ezért is vette kölcsön a katalánoktól Silvio Berlusconi, a Milan tulajdonosa. Úgy tűnik, hogy bejött a húzás, hiszen a csapat hat pont előnyel vezeti a bajnokságot, és 2004 után ismét közel került a Scudetto elnyeréséhez, ebben pedig nagy szerepe van Ibrahimovicnak. Bár a svéd csatár az utóbbi időben nincs jó formában, a szezon elején szinte egyedül hozta a meccseket a Milannak, 38 találkozón 19 gólt szerzett, és adott 15 gólpasszt is, így joggal került listánk dobogójára.

2. Kevin-Prince Boateng (AC Milan)
A Genoa igazolta le a nyáron, de egyből kölcsönadta a Milannak, amelynek nagy szüksége volt egy ilyen típusú középpályásra. A gyors, erőszakos és technikailag is képzett ghánai játékost is kétkedve fogadták a szurkolók, de hamar felvette a Serie A ritmusát, és lelkes játékával gyorsan a közönség kedvencévé vált. A legfontosabb rangadókon és a Tottenham elleni BL-nyolcaddöntő első meccsén sérülés miatt nem játszhatott, ekkor lehetett csak látni a Milan játékán, hogy milyen fontos láncszeme ő a csapat középpályájának. Boateng 29 meccsen lőtt 3 gólt és 3 gólpasszt is adott.

Forrás: AFP/Carlo Hermann
Cavanit nem tudják tartani az olasz védők

1. Edinson Cavani (Napoli)
Egyértelműen a Serie A legjobb formában lévő labdarúgója. A Palermótól kölcsönben a Napoliban játszó uruguayi csatár egészen pazar teljesítményt mutatott az idén, 44 meccsen 5 gólpassza mellett 32 gólt szerzett, ezzel a második helyre vezette eddig a nápolyi csapatot, megelőzve többek között a címvédő Intert is. A bajnokságban 25 góljával vezeti a góllövőlistát, de az Európa Ligában sem tudták tartani a védők, ott 7 gólt lőtt. A két klub a szezon elején 16 millió eurós átigazolási összegben egyezett meg, ha azt nézzük, hogy Andy Carrollért a Liverpool 41 milliót fizetett, akkor Cavani szerződtetése több mint jó üzlet lehet a Napolinak.