Vágólapra másolva!
Szimbolikusan is visszakerült a labdarúgó-szakosztály a többi közé a Ferencvárosi Torna Clubnál azzal, hogy szerdán a székházban lebontották a korábbi angol tulajdonos által emelt elválasztó falat.

A futballklub és a többi szakosztály közé épült fal bontását Orosz Pál, az FTC Zrt. új vezérigazgatója kezdte el. A lebontott fal helyén elsőként a stadion névadója, az egyetlen magyar aranylabdás Albert Flórián lépett át.

A válaszfalat a labdarúgó Zrt.-t 2008 tavaszán megvásárló angol Kevin McCabe húzatta fel, hogy ne legyen átjárás a futballklub és az FTC többi szakosztálya között. Így évekig csak egy melléképületen keresztül lehetett megközelíteni többek között a kézilabdázók, birkózók, tornászok irodáit.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

Azok után nyílt mód a fal lebontására, hogy az FTC elnöke, Kubatov Gábor március 30-án megállapodást kötött McCabe-bel, s a klub egy euróért visszavásárolta a futballcsapatot működtető vállalkozást.

A szerdai eseményen olyan nagyságok képviselték a különböző szakosztályokat, mint Magyar Zoltán (torna), Sike András (birkózás) és Kökény Beatrix (kézilabda).

Az Ulloi129.wordpress.com internetes oldal videót is készített arról, ahogy többek között a Ferencváros legendái, például Albert Flórián, Szűcs Lajos, Sike András, Rákosi Gyula vagy Kárpáti György átment a főépületbe, ahol Orosz Pál fogadta őket: