Vágólapra másolva!
Furcsa zsarolásnak engedve még a pályaválasztói jogról és légiósaik szerepeltetésétől is eltekintett a Tatabányai Amazonok SE nőilabdarúgó-csapata, csak azért, nehogy 3-0-s sikerrel igazolják számára a Tác elleni bajnokit. A vendégcsapat otthonába látogatva végül 11-1-re nyert az együttes, a táciak szerint nincs pénzük arra, hogy sokat utazzanak.

Furcsa bajnokin van túl a Tatabányai Amazonok SE női csapata, amely a Fejér megyei regionális labdarúgó-bajnokságban a Tác együttesét fogadta volna. A 14. forduló összecsapására azonban mégis Tácon került sor, a vendégcsapat ugyanis megzsarolta a listavezető tatabányaiakat.

Az Amazonok honlapján megjelent beszámoló szerint a táci vezetők azt mondták, vagy nem jelennek meg a mérkőzés időpontjában, így automatikusan 3-0-ra nyer a Tatabánya, vagy a hazai csapat elmegy a táci pályára.

"Mivel a gólarány miatt nálunk sokat számított ez a mérkőzés is ugyanúgy, mint a többi, így vállaltuk, hogy elutazunk a közel egyórányira található Tácra. Ellenfelünk kikötése volt még, hogy a tartalékcsapattal érkezzünk, tehát szlovák játékosaink nélkül. Véleményünk szerint mi így vagyunk az Amazonok SE, nincs A vagy B csapat! Ennek ellenére eleget tettünk ennek a kérésüknek is, és a szlovák játékosok közül csak Vígh Renáta csapatkapitány jöhetett velünk" - írja a honlap.

A Kemma.hu megkereste Bárány Józsefet, a táciak szakosztályvezetőjét, aki azt mondta, alacsony a költségvetésük, nincs pénzük arra, hogy sokat utazzanak. "Megfordult a fejünkben, hogy visszalépjünk a bajnokságból, de valahogy megpróbáljuk befejezni. Köszönjük a tatabányaiaknak, hogy eljöttek hozzánk, de szimpatikus, jó játékosok alkotják a csapatukat. Tudom jól, hogy Komárom-Esztergom megyében nincs bajnokság, ezért neveztek Fejérben. Az Amazonok játéktudása messze kiemelkedik ebből az osztályból, meggyőződésem, nem itt a helyük, hanem magasabb szinten."

A mérkőzést 11-1-re nyerte a tatabányai csapat.