Vágólapra másolva!
Az angol Professzionális Labdarúgók Szövetsége (PFA) megtartotta a szavazást, amelyen a Tottenham játékosát, Gareth Bale-t választották az év játékosának. A 21 éves walesi szélső éppen csak lemaradt az év fiatal játékosa díjról, amelyet végül Jack Wilshere (Arsenal) kapott meg.

A játékostársak a Tottenham Hotspur walesi szélsőjét, Gareth Bale-t látták az év játékosának - derült ki a Professzionális Labdarúgók Szövetsége (PFA) szavazásán. Bale hat vetélytársát utasította maga mögé, sikerével a negyedik walesi játékos lett Ian Rush, Mark Hughes, illetve Ryan Giggs mögött, aki kiérdemelte a díjat.

"Hihetetlenül boldog vagyok, ez egy fantasztikus elismerés és nagy dicsőség, főleg, hogy a játékostársak ítéltek a legjobbnak!" - nyilatkozta Bale.

Az év fiatal játékosa az Arsenal középpályása, Jack Wilshere lett, megelőzve Bale-t és a Manchester United mexikói csatárát, Javier Hernandezt.

Megválasztották az év Premier League-csapatát is: Van der Sar (Manchester United) - Sagna (Arsenal), Ashley Cole (Chelsea), Vidic (Manchester United), Kompany (Manchester City) - Nani (Manchester United), Nasri (Arsenal), Wilshere (Arsenal), Bale (Tottenham) - Tévez (Manchester City), Berbatov (Manchester United).