Vágólapra másolva!
A Real Madridot irányító José Mourinho keserűen nyilatkozott szombat éjjel a média nem madridi képviselőinek az FC Barcelona elleni, 1-1-es döntetlennel végződött spanyol futballrangadó után. A portugál edző haragszik a fővárosi újságírókra, és ezúttal sem válaszolt az általuk feltett kérdésekre.

"Lehetetlen küldetés lett számunkra a meccs, miután Albiol kiállítása miatt az 51. perctől tíz emberrel küzdöttünk 11 ellen" - mondta a többieknek Mourinho. "Főleg egy olyan csapat ellen, amely labdatartásban a világ legjobbja. Elegem van abból, hogy tíz játékossal készüljek a Barcelona elleni meccsekre! Az ellenfélnél Alves nem kapta meg a második sárga lapot Marcelo lerántásáért, így a körülményeket figyelembe véve elégedettnek kell lennünk az eredménnyel."

A hazaik védője, Sergio Ramos szintén a szerinte nem egyenlő feltételekre hívta fel a figyelmet, megjegyezve, hogy a bíró egyáltalán nem tétovázott, amikor leküldte Albiolt, Alvesnek azonban még sárgát sem adott egy ugyanolyan szabálytalanságért, pedig a brazil pár perccel korábban már begyűjtött egyet.

A 32. fordulóban rendezett rangadó eredménye a címvédő katalánoknak kedvező, ugyanis így hat fordulóval a Primera División vége előtt megőrizték nyolcpontos előnyüket a tabellán. Az ősszel a Realt odahaza 5-0-ra legázoló Barca kispadján ülő Josep Guardiola ugyanakkor óva intett az elbizakodottságtól: "Még 18 pontot lehet szerezni, messze nem vagyunk bajnokok. Ma annyit tanultunk, hogy javítanunk kell a támadójátékunkon. A vezetés után kissé leültünk, ami végső soron természetes, de erősebben kellett volna rohamozni Casillas kapuját."

Guardiola elégedettségének is hangot adott, szerinte a döntetlen nagyon jó eredmény egy ilyen erős Real otthonában, Xavi viszont úgy fogalmazott, hogy a Barca sokkal jobb volt a Madridnál, ezért nagyon sajnolja, hogy elszalasztották a győzelmet.

A két csapat legözelebb szerdán a valenciai Mestalla Stadionban találkozik a Király-kupa fináléjában, majd április 27-én ismét Madrid lesz a helyszín, akkor már a Bajnokok Ligája elődöntőjében csapnak össze a felek, egy héttel később pedig a Nou Campban a visszavágóval zárul minden idők legsűrűbb Real-Barca sorozata.