Vágólapra másolva!
A Japánt sújtó földrengések és szökőár következtében felfüggesztett labdarúgó J-League küzdelmei a jövő héttől folytatódnak, a liga 2-6. fordulóit pedig az eredetileg nyári szünetnek tervezett időszakban bonyolítják le.

A március 11-i természeti katasztrófa óta sikerült annyira helyreállítani az utakat és a stadionokat, hogy április 23-án folytatódhat a japán focibajnokság első és másodosztálya, a J-League és a J1 liga.

A kényszerszünet miatt elmaradt 2., 3., 4., 5. és 6. fordulót az eredetileg nyári pihenőnek tervezett időszakban, júliusban rendezik meg, így április 23-tól, a 7. fordulótól egészen decemberig, az utolsó körig zajlik a bajnokság.

A katasztrófa által leginkább sújtott területen található klubok közül a Kasima Antlers hónapokig a tokiói Nemzeti Stadionban játssza majd hazai mérkőzéseit, míg a Vegalta Sendai drukkerei már április 29-én szurkolhatnak a csapatnak a Yurtec Stadionban, de a klub megkérte a nézőket, hogy ne ugráljanak a lelátókon.

A napokban a japánok azt is bejelentették, hogy a válogatott az előzetes tervekkel ellentétben mégis részt vesz a Copa Américán. A dél-amerikai torna fedésben lesz a J-League küzdelmeivel, de a szövetség végül megállapodott a klubokkal, amelyek nem kötelesek egynél több játékost elengedni a válogatotthoz.