Vágólapra másolva!
Megszerezte második tavaszi győzelmét a Szolnok pénteken, az Újpest ellen. A lila-fehérek az utolsó hat bajnokijukból csak egyet nyertek meg, a Szolnok talán az utolsó esélyt ragadta meg, hogy elkerülje a kiesést.

Monicomp Liga, 23. forduló:
Szolnoki MÁV - Újpest 1-0 (1-0)
Szolnok, 1500 néző, v: Radványi
gól: Fitos (31.)
Szolnok: Melnicenko - Milicsics, Máté, Djurovics, Vukomanovics - Búrány, Némedi, Fitos, Jokics (Balogh, 87.), Lengyel (Szalai, 64.) - Zsolnai
Újpest: Balajcza - Szokol, Rubus, Takács, Pollák - Mitrovics, Tajthy, Balajti (Sitku, 46.), Lázár - Balogh (Barczi, 46.), Ahjupera (Magos, 77.)

Több mint hatvan év, az 1947/48-as idény után először játszott bajnokit Szolnokon. Akkor 0-2 lett a végeredmény, a jelenleg tizedik helyen szerénykedő újpestiek örültek volna ennek, ám fél óra után a hazai csapat szerzett vezetést: Jokics centerezése után Fitos lőtt a bal alsóba.

A második félidőben az Újpest támadgatott, de nem tudott ziccereket kialakítani. A Szolnok megragadott egy esélyt, hogy megmeneküljön a kieséstől.

"Érthetetlen és elfogadhatatlan teljesítményt nyújtott a csapatom, pedig a csütörtöki edzésen is nagyon jól pörögtek a srácok, nem értem, hogy mi történt velük. A harmadik olyan meccsünk idegenben, ahol futunk az eredmény után" - nyilatkozta Mészöly Géza, az Újpest trénere a mérkőzést közvetítő Sporttelevízióban.

Simon Antal, a Szolnok vezetőedzője szerint csapata jobban akarta a sikert: "Egy góllal ma jobbak voltunk az Újpestnél. Nagyon kis különbségek vannak a csapatok között, kivéve a Videotont, és felsőházban lévő néhány erősebb együttest. Ma jobban akartuk a győzelmet, mint az Újpest."