Vágólapra másolva!
A Real Madridot a BL-ben négy közé juttató Jose Mourinho máris emberhátrányban látja együttesét a Barcelona elleni elődöntőben, ugyanakkor biztos a Manchester United döntőbe jutásában. A madridiak ellen búcsúzó Tottenham menedzsere, Harry Redknapp a kettős vereség ellenére sem hajlandó hajlandó szomorkodni, a hatalmas potyagólt kapó Gomes pedig megpróbálta kimentette magát.

"Úgy vélem egy döntetlen igazságosabb lett volna, és méltó jutalma lett volna a Tottenhamnek" - dicsérte az ellenfelet Mourinho a Real 1-0-s győzelmével záruló londoni visszavágó után. "Nagy motivációval játszottak, és a közönségük is fantasztikus volt."

A portugál tréner máris tudja, mire kell készülnie a Barcelona elleni elődöntőben. "Úgy kell edzenünk a meccsre, mintha tíz emberrel játszanánk, mert akár a Chelseavel, akár az Interrel jártam a Barcánál, mindig tíz emberrel fejeztük be."

A Barcelona esetleges kiejtése után Mourinho a Manchester Unitedet várja ellenfélnek a döntőben. "A MU otthonosabban mozog ezen a szinten, és sokkal jobb csapat, mint a Schalke, persze a futball az futball, és garantálom, hogy ezt Sir Alex is elmondja majd játékosainak."

A Real Madrid utolsó BL-győzelme alkalmával, 2002-ben éppen a Barcelonát múlta felül az elődöntőben, a glasgow-i döntőben pedig a német Leverkusent verte 2-1-re.

A Tottenham-Real csata után a vesztes oldalon álló Harry Redknapp nem győzte hangsúlyozni, hogy nem csalódott a kettős vereség miatt, és úgy fogalmazott, hogy az európai kaland minden momentumát "imádta". "Óriási élmény volt mindenki számára a Real Madridot fogadni a White Hart Lane-en. A Real remek csapat, nagy esélye van a végső sikerre, komoly feladat lesz a Barcelona számára az elődöntőben."

Redknapp máris a következő idényre hangolta együttesét. "Nem elég egyszer elérni ezt a szintet, fejlődnünk kell, és jövőre újra el kell jutnunk idáig. Láttuk azt a játékot, amit a BL-ben játszani kell, már csak be kell hangolnunk erre a játékosainkat, és képesek leszünk visszatérni, ahogy az Arsenal, a Chelsea és a MU teszi évről évre."

A Tottenhamnek kapaszkodnia kell, hogy a menedzser tervei teljesüljenek, a Premier League-ben ugyanis csak az ötödik helyen áll, három pontra lemaradva a már BL-szereplést érő negyedik helyet elfoglaló Manchester Citytől. "Nem lesz könnyű feljebb lépni, de keményen megküzdünk érte, játsszuk a magunk remek futballját, és meglátjuk mire lesz elég. Mindenesetre a Manchester City és a Chelsea előtt akarunk végezni a tabellán."

A Real Madrid elleni vereség főszereplője a hazaiak kapusa Gomes volt, aki hatalmasat betlizett Cristiano Ronaldo góljánál. "Valóban hibáztam, de a gól igazából nem befolyásolta a meccset, mert a szünet után nem volt esélyünk négy találatot szerezni" - mentegetőzött a brazil játékos. "Persze, ha Madridban csak egy vagy kétgólos hátrányba kerültünk volna, egész más lett volna a mérkőzés."