Vágólapra másolva!
Hiába bizakodott az idegenbeli 4-1-es vereség ellenére a PSV Eindhoven a labdarúgó Európa Liga negyeddöntőjének visszavágóján, és vezetett már 2-0-ra is, a Benfica 2-2-re mentette a találkozót és összesítésben magabiztosan jutott tovább. A hollandok első gólját Dzsudzsák Balázs szerezte. A Porto Moszkvában is kiütötte a Szpartakot, a Villarreal idegenben is győzni tudott a Twente ellen. A Braga majdnem az egész meccset emberhátrányban küzdve jutott tovább a Dinamo Kijevvel szemben.

Európa Liga negyeddöntő, visszavágó:
PSV Eindhoven (holland) - Benfica (portugál) 2-2 (2-1)
Eindhoven
v.: Stark (német)
PSV: Isaksson - Manoljev (Nijland, 85.), Marcelo (Berg, 72.), Rodríguez, Tamata (Vukovic, 72.) - Bakkal, Hutchinson, Wuytens - Labyad, Lens, Dzsudzsák
Benfica: Roberto - Maxi Pereira, Luisao, Jardel, Fábio Coentrao - Javi García - Salvio (Carlos Martins, 19.), César Peixoto, Gaitán (Airton, 79.) - Saviola (Aimar, 67.), Cardozo
gól: Dzsudzsák (17.), Lens (25.), illetve Luisao (45+3.), Cardozo (62., büntetőből)
továbbjutott: a Benfica 6-3-mal

A hazaiaknál Fred Rutten félcsapatnyi játékosára nem számíthatott, Erik Pieters és Orlando Engelaar eltiltás, Ola Toivonen, Wilfred Bouma, illetve Danny Koevermans sérülés miatt hiányzott a keretből, így kényszerűségből olyan ismeretlen fiatalok is helyet foglaltak a kispadon, mint Stefano Marzo és Dries Wuytens.

Ugyancsak kikerült a kezdőből az utóbbi időben betliző Marcus Berg, helyette az a marokkói Zakaria Labyad került a csapatba, aki Lisszabonban a PSV egyetlen találatát jegyezte.

Bár kényszerhelyzetben volt a PSV, teljesítményén az első 15 percben ez nem látszott, a Benfica ugyanis gyorsan irányítása alá vonta a játékot. A 6. percben majdnem megszerezte a vezetést a portugál csapat: Cardozo jobbról ívelt a hosszú oldalra, Gaitán a levegőben úszva gyönyörű mozdulattal lőtt, Isaksson ujjheggyel tudott menteni. Négy perccel később Marcelo egyszerűen Saviolának passzolt, aki abszolút ziccerben törhetett kapura, Isaksson azonban tökéletesen csúszott ki és bravúrral mentett.

Negyedóra után feltámadt a PSV, az első Lens-Dzsudzsák akciót még Roberto kapus közbenyúlása megakadályozta, de a 17. percben pontosabb volt a támadás. Lens a jobbszélen iramodott meg, tökéletes passzát a középen érkező új csapatkapitány, Dzsudzsák estében a léc alá vágta (1-0).


A 25. percben folytatódott a PSV-show, második komoly helyzetét is is értékesítette a holland csapat. Lens iramodott meg két védővel a nyakán, lövését Roberto bravúrral védett, a labda azonban visszapattant a támadó elé, aki okosan az üres bal sarokba emelt (2-0).


A 30. percben Maxi Pereira ért ügyetlenül a labdához utolsó emberként, Dzsudzsák lecsapott a lehetőségre, de hosszan szöktette magát, így Roberto menteni tudott. Tíz perc múlva Labyad 25 méteres bombája zúgott el a bal kapufa mellett.

A félidőt azonban nem tudta kihúzni a PSV, a hosszabbítás harmadik percében egy középre ívelt labdára Isaksson borzalmasan mozdult ki, Luisao pedig gyönyörű mozdulattal lőtt a bal felső sarokba (2-1).


A második játékrészt újabb holland helyzet vezette be, az 51. percben Dzsudzsák beadását Luisao csak megcsúsztatni tudta, Labyad kapásból, 10 méterről azonban a kaput sem találta el. A 60. percben Gaitán lövését védte Isaksson, a szögletet követően pedig Luisao fejelt a léc fölé.

A 62. percben Marcelo elcsapta César Peixotót, a jogos büntetőt a jobbra vetődő kapus mellett Cardozo középre lőtte (2-2) - eldőlt a továbbjutás.


A 74. percben Dzsduzsák 27 méteres szabadrúgását üggyel-bajjal kotorta ki a bal alsó sarok elől Roberto kapus. A hajrára még érkezett Berg és Nijland, de ez sem segített a PSV-n, amely 2-2-t játszva, 6-3-as összesítéssel elbúcsúzott az európai kupasorozattól.

További eredmények:
Twente (holland) - Villarreal (spanyol) 1-3 (1-0)
gól:
Bajrami (32.), illetve Rossi (60., büntetőből), Marco Ruben (84., büntetőből), Cani (90.)
piros lap: Tiendalli (58., Twente)
továbbjutott: a Villarreal 8-2-vel

Braga (portugál) - Dinamo Kijev (ukrán) 0-0
piros lap:
Paulo César (29.), illetve Popov (87.)
továbbjutott: a Braga 1-1-gyel, idegenben lőtt góllal

korábban játszották:
Szpartak Moszkva (orosz) - Porto (portugál) 2-5 (0-2)
gól: Dzjuba (52.), Ari (72.), illetve Hulk (28.), Cristian Rodriguez (45+2.), Guarín (47.), Falcao (54.), Rúben Micael (89.)
továbbjutott: a Porto kettős győzelemmel, 10-3-mal