Vágólapra másolva!
Guardiola Barcelonája a Sahtar Donyeck kiejtésével megoldotta a házi feladatát, az edző innen már mindent ajándéknak tekint a Bajnokok Ligájában. Az ukránok trénere végső győzelmet kíván a katalánoknak, mert így könnyebben magyarázhatná a negyeddöntőbeli kiesést.

Akár a barcelonai első meccsen, a visszavágón is rengeteg helyzetet kidolgozott a Sahtar Donyeck, de gólt nem sikerült lőnie. Az ukránok ugyanakkor emelt fővel búcsúztak a Bajnokok Ligájától, edzőjük szerint pedig tanultak is párbajból.

"Sok sikert kívánok a Barcelonának a folytatásra - ha megnyernék a Bajnokok Ligáját, könnyebben magyarázhatnánk a vereséget. Túl sok hibát követtünk el a Camp Nouban, ott el is ment a továbbjutás. Ma a becsületünkért küzdöttünk" - értékelt Mircea Lucescu. "Látványos, negyeddöntőhöz méltó meccset játszottunk. A sok sérült ellenére számos helyzetet kidolgoztunk, a Sahtar védekezésre késztette a Barcelonát, amit nem hiszem, hogy sokan elmondhatnak magukról. A katalánok ellen gyűjtött tapasztalat segít az előrelépésben, a következő idényben már felkészültebbek leszünk az ilyen szintű párharcokra."

Csapata számtalan kihagyott helyzetéről a román tréner elmondta: "A fő fogyatékosságunk az volt, hogy nincs Lionel Messink. Ha ő nálunk játszana, megvertük volna a Barcát, ebben biztos vagyok. Úgy mondom ezt, hogy Guardiola csapatában nincs hiba: bármit meg tudnak csinálni, és tökéletesen tudják, hogyan kényszeríthetik hibára az ellenfelet."

Josep Guardiola is elismerte, csapata kicsit álmosan kezdett kedd este: "Eltartott egy ideig, míg felvettük a tempót, de aztán átvettük az irányítást. Mikor aztán reménytelen lett a helyzetük, kicsit vesztettek a lelkesedésükből. Megcsináltuk a házi feladatot, innentől bármilyen akadály jön, ajándéknak tekintjük majd."

A tréner dicsérte a játékosait: "Sok trófeát nyertek a Barcelonával és a válogatottal is, mégis mennek tovább és tovább. Szombaton nyernünk kell a Real Madrid ellen, mert az óriási előrelépés lenne a számunkra."