Vágólapra másolva!
A Tottenham és az Internazionale is már-már lehetetlen küldetés előtt állt a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek visszavágója előtt, és egyik csapat sem tudott csodát tenni, miután a londoniak hazai pályán is kikaptak a Real Madridtól, a címvédő pedig a hazai pályán elszenvedett 5-2-es zakó után Gelsenkirchenben is alulmaradt a Schalkéval szemben. A Real a Barcelonával, a Schalke a Manchester Uniteddel találkozik az elődöntőben.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó:
Tottenham Hotspur (angol) - Real Madrid (spanyol) 0-1 (0-0)
London, White Hart Lane
v.: Rizzoli (olasz)
Tottenham: Gomes - Corluka, Gallas, Dawson, Assou-Ekotto - A. Lennon (Defoe, 61.), Huddlestone (Sandro, 71.), Van der Vaart, Modric (Kranjcar, 83.), Bale - Pavljucsenko.
Real: Casillas - Sergio Ramos (Granero, 57.), Ricardo Carvalho, Raúl Albiol, Arbeloa - Xabi Alonso (Benzema, 75.), Khedira, Marcelo - Cristiano Ronaldo (Kaká, 65.), Özil - Adebayor.
gól: Cristiano Ronaldo (50.)
sárga lap: Ricardo Carvalho (39.), Granero (79.)
továbbjutott: a Real Madrid, 5-0-s összesítéssel

A meccs előtti felvezetésében a BBC a futballtörténelem öt legnagyobb feltámadását sorolta fel, amelybe az Aranycsapat németek elleni elbukott 1954-es vb-döntője, a MU Bayern elleni 1999-es, BL-döntőbeli fordítása, a portugálok 1966-os vébén bemutatott, Észak-Korea elleni csodája (0-3-ról 5-3) és a 2005-ös Liverpool-Milan BL-finálé (0-3-ról egyenlített, majd büntetőkkel nyert az angol csapat) mellé az UEFA-kupa 1985/86-os idényében játszott Real Madrid-Borussia Mönchengladbach párharc is bekerült.

Akkor fordult ugyanis utoljára elő, hogy egy csapat négygólos vereség után továbbjutott egy európai kupában: a Real 5-1-re kikapott Németországban, majd a duplázó Jorge Valdano vezérletével 4-0-ra gázolt a Bernabéuban. A Real Madrid jelenlegi sportigazgatója ezúttal eltekintett volna hasonló bravúrtól, hiszen a kilencszeres BEK/BL-győztes négy góllal nyerte az első felvonást, és ezzel karnyújtásnyira került a Barcelona elleni elődöntőtől.

A Tottenham Crouch nélkül készült a csodára, hiszen a nyakigláb csatárt már a meccs elején kiállították Madridban, így Pavljucsenko került a kezdőbe, amelyben helyet kapott az odavágót szintén kihagyó Lennon. A Realnál Mourinho ugyan azt ígérte, hogy a sárga lappal rendelkező, így egy újabb figyelmeztetés esetén a Barca elleni párharc első meccsét kihagyó játékosokat pihentetni fogja, végül Cristiano Ronaldo, Ricardo Carvalho és Sergio Ramos is kifutott a pályára a White Hart Lane-en.

A Real előtt adódott a meccs első helyzete, Özil teljesen üresen lépett ki, de ballal gyengén célozta meg a hosszú sarkot, Gomes könnyen fogta a labdát. Aztán Bale percei következtek, a walesi szélső előbb műeséssel próbált büntetőt kiharcolni, majd veszélyesen tekert középre balról, Casillas csak kiöklözni tudta a labdát, de az érkező Modricot a lövés pillanatában elsodorták a védők, a visszajátszás alapján nem lett volna meglepetés, ha Rizzoli büntetőt ítél.

Forrás: AFP/Javier Soriano
A Real továbbjutása egy percig sem forgott veszélyben a visszavágón

A 21. percben az addig nem sokat mutató Ronaldo ballal, gyengén lőtt méterekkel a kapu mellé, a Spurs-tábor ki is gúnyolta a portugált. A 27. percben viszont a fejüket fogták az angol drukkerek, Lennon viharzott el a jobb oldalon, lövés helyett visszagurított a 16-osnál üresen érkező Pavljucsenkónak, aki a lelátó felső soraiba bikázta a labdát. Az első félidő közepén második alkalommal reklamált büntetőt az angol csapat, Pavljucsenko és Raúl Albiol ütközése gyanús volt, de Rizzoli megint nem avatkozott közbe.

Aztán Gomesnek kellett résen lennie, a brazil kapus Sergio Ramos ívelt fejesét nagyot nyújtózva szedte ki a léc alól. A 38. percben Casillas kapujába került a labda, Modric visszafejelt labdáját Bale vágta be kapásból, de les miatt nem örülhettek a hazaiak.

A második félidő ötödik percében minden eldőlt, Cristiano Ronaldo 25 méterről lőtt, a labda középre tartott, de Gomes csúnyán mellényúlt, és így az év egyik emlékezetes potyagólját hozta össze (0-1).

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=QgLXE2n1ApcbiJVw


A Tottenhamnek a gól után hatot kellett volna lőnie a továbbjutáshoz, egy meg is lehetett volna a féltucatból, de Pavljucsenko fejese centikkel elsuhant a léc fölött. A csereként beállt Defoe is közel állt az egyenlítéshez, de Casillas kitolta az életerős löketet, a túloldalon pedig a szintén a padról beszálló Kaká tornáztatta meg Gomest. Még szerencséje sem volt a Tottenhamnek, Gallas egy szögletet követően ugyanis a lécre fejelte a labdát, a kipattanó utáni lövés pedig Casillasban akadt el.

A Real 1-0-ra nyert és 5-0-s összesítéssel jutott az elődöntőbe, amelyben a Barcelona lesz az ellenfele. A két spanyol gigász a hétvégén a bajnokságban, majd jövő héten a Király-kupa-döntőben is találkozik, mielőtt eldöntik, melyikük játszhat a Wembley-ben esedékes BL-fináléban.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó:
Schalke (német) - Inter (olasz) 2-1 (1-0)
Gelsenkirchen, Arena AufSchalke
v.: Skomina (szlovén)
Schalke: Neuer - Ucsida, Metzelder, Höwedes, Sarpei - Baumjohann (Draxler, 73.), Matip, K. Papadopulosz, Jurado (Schmitz, 87.) - Edu (Hariszteasz, 77.), Raúl.
Inter: Júlio César - Maicon, Ranocchia, Lúcio, Nagatomo - Stankovic (Pandev, 46.), Thiago Motta, J. Zanetti - Sneijder (Coutinho, 80.)- Eto'o, D. Milito.
gól: Raúl (45.), Höwedes (81.), illetve Thiago Motta (49.)
sárga lap: Lúcio (30.), Raúl (43.), Thiago Motta (58.), K. Papadopulosz (66.), Schmitz (87.), Ranocchia (90.)
továbbjutott: a Schalke, 7-3-as összesítéssel

Ha otthon kaptunk öt gólt, miért ne rúghatnánk Gelsenkirchenben négyet? - gondolkodhattak az optimistább Inter-drukkerek, és bár ez az elképzelés több mint merésznek tűnt, de a BL-címvédő egy körrel korábban, a Bayern ellen is a kiesés szélén volt, mégis továbbjutott.

Leonardo ismét számíthatott Lúcióra, aki az első meccsen kiállított Chivu helyét foglalta el a védelem tengelyében, Cambiasso viszont a kispadra került, Javier Zanetti kezdett a helyén, a balhátvéd pedig a japán Nagatomo lett. A Schalkénál Farfan eltiltását töltötte, Ragnick pedig a biztonságot szem előtt tartva nem egy másik támadóval helyettesítette a peruit, hanem Matipot vezényelte a középpályára, és a rutinos Metzeldert tette a védelembe.

Az Inter a San Siróban már az első percben vezetett Stankovic félpályás góljával, a Schalke otthonában viszont csak az ötödik percben jegyezte az első lövést, Sneijder kísérletét Neuer fogta, majd Stankovic tüzeskedett egy sort, amikor fellökte a kidobáshoz készülő német kapust. A Schalke átengedte a területet, az Inter pedig átlövésekkel próbálkozott, de Sneijder és Motta sem találta el a kaput, Raúl a túloldalon igen, de Júlio Césarnak nem kellett élete bravúrját bemutatnia a BL-gólrekorder fejesénél.

Forrás: AFP/Patrik Stollarz
Ranocchia az első félidő végén bottal üthette Raúl nyomát

Neuernek a 36. percben kellett először komolyan odafigyelnie, egy eladott labda után Stankovic célozta meg a jobb felsőt, de a Schalke kapusa bravúrral hárított. Az első félidő utolsó percében Raúl tett róla, hogy az Inter amúgy is halovány reményei a nullához közelítsenek, a spanyol csatár Juradótól kapott remek labdát, védő méterekre nem volt tőle, így simán kicselezte Júlio Césart, majd az üres kapuba gurított (1-0).

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=sIc7uEouEPdcxqIw


A második félidő Inter-góllal kezdődött, egy szöglet után Lúcio fejelte be a labdát, amit Thiago Motta pöckölt három Schalke-védő gyűrűjében a kapuba három méterről (1-1).

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=49nl0kJYLY8ZEFep


Az 59. percben egy szöglet után Höwedes vágta be a lefejelt labdát, a szlovén bíró azonban les miatt nem adta meg, nem biztos, hogy igaza volt, mert a visszajátszás alapján inkább Raúl állt közelebb a kapuhoz, mint a védők, nem Höwedes.

Az utolsó negyedóra kezdetén Sneijder csavart veszélyesen szabadrúgásból, de Neuer repülés közben visszahúzta a kezét, mert érezte, hogy a labda elmegy a jobb kapufa mellett. A 81. percben Raúl a kezdőkörből gyönyörűen emelte át a labdát a hátvédek fölött a beinduló Höwedes elé, a Schalke belső védője pedig Júlio César bal lába mellé lőtte a labdát nagy erővel (2-1).

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=tmm6CNGzmBFo8Kaa


A Schalke kettős győzelemmel jutott túl az Interen, amelynek így ugyanúgy nem sikerült a címvédés, mint a BL összes korábbi győztesének. A gelsenkircheniek történetük során először jutottak négy közé a BL-ben, és az elődöntőben a Manchester United ellen játszanak.

Az elődöntő programja:
április 26., kedd:
Schalke 04 - Manchester United (angol) 20.45

április 27., szerda:
Real Madrid - FC Barcelona (spanyol) 20.45

május 3., kedd:
FC Barcelona - Real Madrid 20.45

május 4., szerda:
Manchester United - Schalke 04 20.45