Vágólapra másolva!
A régóta irányítógondokkal küzdő AC Milannal öt játékost is összeboronáltak az elmúlt néhány napban. Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Kaká (Real Madrid), Ganso (Santos), Hernanes (Lazio) vagy Javier Pastore (Palermo) lehet a megoldás a piros-feketék problémájára.

Néhány napja Silvio Berlusconi, az AC Milan tulajdonosa egy belső körnek elkotyogta, hogy megálmodta, hogy szerződteti Cristiano Ronaldót. Olaszország miniszterelnöke most az Il Processo di Biscardi olasz televíziós show-műsorban elismerte, hogy komolyan gondolja a Real Madrid sztárjának leigazolását. "Ha megnyerjük a bajnokságot, a nyáron két igazi bajnokot igazolunk. Ronaldo szerződtetése sem lehetetlen. Álmodozni szabad, néha pedig az álmok valóra válnak" - mondta Berlusconi.

Közben a különböző internetes oldalak elkezdtek találgatni, hogy ki érkezhet még a Milanhoz, amely Kaká távozása óta irányítóproblémával küzd. A Goal.com angol weboldal értesülése szerint pont a brazil aranylabdás lehet az, aki visszatér a csapathoz, mivel José Mourinho nem engedi el Ronaldót, a Milan pedig nem fog 90-100 millió eurót fizetni egy játékosért. Kaká a Real Madridban messze nem tudott akkora vezéregyéniség lenni, mint korábban Olaszországban, sokat volt sérült, és 54 meccsen csupán 14 gólt szerzett.

Régóta cikkeznek a lapok Paul Henrique Chagas de Lima, művésznevén Ganso leigazolásáról is. A Santos 21 éves, hatalmas tehetségnek tartott irányítóját a városi rivális Internazionale is szeretné megszerezni, a Milannews.it olasz internetes oldal szerint a Santos fel is jelentette a FIFA-nál mindkét milánói csapatot, amiért a klubot megkerülve, szabálytalanul próbálta meg leigazolni Gansót, aki egyébként többször is azt nyilatkozta, hogy készen áll egy olasz kalandra. Ezzel szemben kedden a Lancenet.com.br már arról számolt be, hogy a Corinthians kifizeti a Ganso szerződésében szereplő 26 millió eurós kivásárlási árat, és állítólag Andres Sanchez, a klub elnöke megegyezett a játékossal is. A lap szerint elképzelhető, hogy a Corinthians csak egy ugródeszka Ganso számára, és arra megy ki a játék, hogy a brazil klub a nyáron egy nagyobb összeget csikarjon ki a Milanból vagy az Interből.

A Milannews.it nem sokkal később egy másik brazil nevét dobta be mint a Milan lehetséges megmentőjéét, állítólag Hernanes is esélyes arra, hogy a piros-feketék irányítója legyen. Őt a csapat már tavaly is szerette volna leigazolni, de végül a Lazio kaparintotta meg, a 25 éves Hernanes pedig gyorsan felvette az olasz foci ritmusát, és remek teljesítményt nyújt a rómaiaknál. Claudio Lotito klubelnök 25 millió eurót kér érte.

Egy másik, Olaszországban légióskodó dél-amerikai klasszissal is összehozták a héten a Milant, a 4-4-2.com.sportalsports.com oldal úgy értesült, hogy az argentinok tehetsége, Javier Pastore a nyáron a San Siróba költözhet, annak ellenére, hogy a Palermo 60 millió euróért hajlandó csak megválni tőle, a Milan pedig 30-35 milliónál többet nem adna érte.

Clarence Seedorf viszont valószínűleg elhagyja a Milant, a három csapattal is Bajnokok Ligáját nyert holland középpályás iránt sok klub érdeklődik, a Manchester City és a Galatasaray tűnik a legkomolyabb kérőnek, de Brazíliából is hívják.