Vágólapra másolva!
Bundázással vádolják a lengyel élvonalbeli Zaglebie Lubin és Cracovia tizenhárom labdarúgóját. A játékosokat azzal gyanúsítják, hogy a 2005/06-os szezonban manipulálták a két együttes összecsapását - jelentette hétfőn a lengyel hírügynökség (PAP) a wroclawi ügyészségre hivatkozva.

A vád szerint a Zaglebie futballistái a biztos győzelem ellenében 100 ezer zlotyt (körülbelül 25 ezer eurót) kínáltak a Cracovia labdarúgóinak, a megvesztegetéssel elért sikerrel pedig biztosították részvételüket az UEFA-kupában. A bírósági tárgyalásra azokat is berendelték, akik a gyanú szerint közvetítőként segítették a játékosok közötti kommunikációt.

A vádlottak között van olyan futballista, aki jelenleg tagja a lengyel válogatottnak, és olyanok is, akik korábban szerepeltek a nemzeti csapatban.

A wroclawi ügyészség évek óta folytat nyomozásokat a lengyel labdarúgásban felmerült korrupciós ügyekben. Eddig több mint 300 menedzsert, játékvezetőt, edzőt és játékost idéztek be megvesztegetési ügyekkel kapcsolatban, és egy részüket el is ítélték.