Vágólapra másolva!
Idei teljesítménye alapján messze van tőle, mégis jó esélye van a nemzetközi kupaszereplésre a Premier League középmezőnyéhez tartozó Fulhamnek. Gera Zoltán együttese az angliai és az európai fair play rangsorok jelenlegi állása alapján ősszel indulhat az Európa-ligában.

Az angol első osztályban tiezenegyedik helyen álló Fulham reményeit az UEFA legfrissebb európai fair play rangsora alapozza meg. Ezen ugyanis Anglia Norvégia mögött a második helyen áll, ami az angolok számára egy pluszindulót jelent az Európa-ligában.

A Daily Mail cikke szerint az angol szövetség a hazai fair play lista alapján fogja megtenni javaslatát az UEFA-nak a sorozatban induló együttesre. Ebben a megközelítésben Geráék sokkal jobban teljesítettek, mint a bajnokságban, a Chelsea mögött a második helyen állnak. Mivel a londoniak minden bizonnyal a bajnoki helyezésükkel harcolják ki a BL- vagy EL-szereplést, a Fulham lehet a befutó.

A fair play táblázatban a csapatok által begyűjtött sárga és piros lapokat, az ellenfelek és a bírók tiszteletét, valamint a klubok vezetőinek viselkedését veszik figyelembe.

A Fulham az előző szezonban emlékezetes menetelést produkált az Európa-ligában, egészen a döntőig jutott, amiben a hat gólt szerző Gera Zoltánnak döntő érdemei voltak. A fináléban az Atlético Madrid hosszabbításban győzte le 2-1-re az angol együttest.