Vágólapra másolva!
Alaposan kiosztotta az angol válogatott legjobbjait, Joey Barton a Newcastle labdarúgója. A korábban több botrányba is belekeveredett, egyszeres válogatott játékos nem kímélte Steven Gerrardot és Frank Lampardot sem, de leginkább Gareth Barryt kritizálta, miközben magát a legjobb angol középpályásnak minősítette.

A SkySports.com szerint Barton tartósan jó teljesítményt nyújt ebben a szezonban a Premier League-ben, ennek ellenére Fabio Capello szövetségi kapitány mellőzi az angol válogatott keretéből, amit a Newcastle huszonnyolc éves focistája nehezen emészt meg. "A legjobb angol középpályásnak tartom magam" - idézte az angol internetes újság Bartont. "A ligában Luka Modric és Samir Nasri is nagyon jó, de ami az angolokat illeti... Jack Wilshere nem rossz játékos, ám Frank Lampard leszállóágban van, Steven Gerrard pedig rengetegszer sérült".

Barton a legdurvább kritikát Gareth Barrynek tartogatta, aki az elmúlt héten Ghána ellen a csapatkapitányi karszalagot viselte a válogatottban. "Amikor a vb-nyolcaddöntőben Barry Özillel futott versenyt a németek negyedik góljánál, az olyan volt, mint a nyúl és a teknősbéka esete. Nagyon jó ügynöke van, és mindig egyetért az edzővel, ezért lehet sikeres. Olyan, mint az első padban ülő jó tanulók. Nekem aztán nincsenek álmatlan éjszakáim, mikor ellene kell játszanom."

"Boldog voltam, amikor 2007-ben válogatott lehettem, angol vagyok, és minden vágyam, hogy az országomért játszhassak. Lehet, hogy valakiknek odafenn problémái vannak velem, nem tudom, de a négy évvel ezelőtti dolgot ideje lenne elfelejteni" - utalt Barton egy korábbi botrányára. A játékos 2007-ben még a Manchester City focistájaként egy edzésen többször megütötte csapattársát, Ousmane Dabót, akit kórházba kellett szállítani, és az egyik retinája is levált. Barton egy évvel később is hallatott magáról, 2008 májusában hat hónapos börtönre ítélték egy liverpooli férfi súlyos bántalmazása miatt, majd júliusban jó magaviselet miatt szabadon engedték.

Barton az angol válogatott egészéről is megfogalmazta a véleményét . "Ha az elkövetkező ötven világbajnokságra ki is jutunk, akkor sem fogjuk megnyerni egyiket sem. A szövetségben ülő emberek ötven-hatvan évvel ezelőtt futballoztak, és azt hiszik, hogy meg tudjuk nyerni a vb-t azzal a játékkal, amivel 1966-ban megnyertük. Túlzottan ragaszkodunk a hagyományainkhoz, mint például a 4-4-2-es felálláshoz. Időnként kísérletezni, változtatni kell, ahogy a franciák, olaszok és a németek meg is tették, mi viszont ugyanazt csináljuk húsz éve."