Vágólapra másolva!
Mircea Lucescu, a Sahtar Donyeck vezetőedzője szerint eldőlt a párharc, Josep Guardiola, a Barcelona trénere azonban úgy véli, hogy nincs még vége a csatának, annak ellenére, hogy csapata a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén 5-1-re legyőzte a vendég ukránokat.

"Nem erre számítottunk, nagyszerű csapatunk van, amely ennél sokkal jobban is tud játszani" - kezdte az értékelést Lucescu, a donyeckiek trénere a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

"Nem azért jöttünk, hogy védekezzünk, úgy döntöttem, hogy támadni fogunk, megpróbáljuk játszani a focit, ahogy egyébként is szoktuk, és elkapjuk a Barcelonát. Az elején volt egy helyzetünk, kihagytuk, a spanyolok pedig Iniesta révén egyből megbüntettek, ez a gól sok mindent eldöntött."

Lucescu szerint a Barcelona tudja, hogyan kényszerítse hibára az ellenfelet. "Könnyedén kerülnek helyzetbe a játékosai, akik minden alkalommal kellő önbizalommal lépnek pályára, egy tökéletes focigépezettől kaptunk ki. A visszavágót megpróbáljuk megnyerni az 50 ezer fanatikus szurkolónk előtt, nem fogunk beállni védekezni, tudom, hogy sokkal jobban fogunk játszani, de azt is tudom, hogy eldőlt a párharc."

"Ne higgyék el, amit Lucescu mond, mert nincs még vége!" - reagált Josep Guardiola, a Barcelona trénere, aki példaképp a Real Betis elleni Király-kupa-párharcot hozta fel, amikor az első meccset 5-0-ra megnyerte a Barcelona, a visszavágón pedig 3-1-re kikapott.

"Abidal és Puyol hiányzásával kevés variációs lehetőségem volt a hátvédsorban, de büszke vagyok azokra, akik beszálltak, és megmutatták, hogy lehet rájuk számítani. Messi valóban nem lőtt gólt az elmúlt három meccsen, de ő nemcsak a góljaival képes eldönteni egy-egy találkozót" - védte meg az argentin aranylabdást Guardiola.

A visszavágót jövő kedden rendezik.