Vágólapra másolva!
A világ- és Európa-bajnok spanyol labdarúgó-válogatott kapott meghívást a júliusban sorra kerülő Copa Americára, miután a japán együttes az országot sújtó március tizenegyediki földrengés és szökőár miatt hétfőn lemondta a részvételt.

Angel Maria Villar, a spanyol szövetség (RFEF) elnöke kedden azt mondta, még nem reagáltak a hivatalos invitálásra, de nem zárják ki, hogy ott lesznek az argentínai kontinenstornán.

"A következő két hétben sorra kerülő igazgatósági ülésen hozzuk meg a döntést" - jelentette ki Villar. "Semmit sem zárok ki, miután szívélyes meghívást kaptunk, ugyanakkor számításba kell vennünk az esetleges nehézségeket is. Elnökként kötelességem az igazgatóság elé terjeszteni a kérdést."

Japánban az eddig több mint 12 ezer halálos áldozatot követelő márciusi természeti katasztrófa miatt a bajnokság számos mérkőzését is későbbre halasztották, több fordulót csak júliusban rendeznek meg.

A távol-keleti ország válogatottja a Copa Americán a házigazda Argentínával, valamint Bolíviával és Kolumbiával az A csoportban szerepelt volna.