Vágólapra másolva!
A hét elején még a válogatott mérkőzésekre koncentrált a futballvilág, hogy aztán ismét beinduljanak a bajnoki fordulók. Remek csatárteljesítményekben nem volt hiány, a támadósorba való kerülésért minimum mesterhármas kellett, a kapuban pedig a Real Madrid és José Mourinho hazai veretlenségi rekordját megszakító csapat játékosa szerepel.

Kapus:
Juan Pablo (spanyol, Sporting Gijón): az asztúriai csapat olyan bravúrt hajtott végre a hét végén, amire évek óta nem volt példa: idegenben legyőzte José Mourinho együttesét. A Gijón úgy nyert a Santiago Bernabéu stadionban, hogy kapusa, Juan Pablo bravúrok egész sorát hajtotta végre.

Hátvédek:
Gökhan Gönül (török, Fenerbahce): az isztambuliak a hét végén igazi rangadót játszottak, és bár a Bursaspor elleni gól nélküli döntetlen nem a legideálisabb eredmény a számukra, de ezért legkevésbé sem a jobbhátvéd Gönült lehet hibáztatni. Ráadásul a védő a hét elején az osztrákok elleni Eb-selejtezőn megszerezte első gólját is a címeres mezben.

Gerard Piqué (spanyol, FC Barcelona): a katalán sztárcsapat kissé tartalékosan lépett pályára a Villarreal elleni rangadón, hiszen Carles Puyol, Xavi és Lionel Messi sem kezdett, de így is nyerni tudott. A három pontot érő találatot a középhátvéd Piqué szerezte, aki az egész mérkőzésen remekül futballozott.

Christopher Samba (Kongói DK-beli, Blackburn): a Rovers igazi bravúrpontot szerzett az Arsenal otthonában, elvégre a mérkőzésnek egyértelműen az Ágyúsok voltak az esélyei, de a vendégvédelem remekül működött. Főleg Samba volt átjátszhatatlan, teljesítményét a Sky Sports kilences osztályzattal jutalmazta.

Alessandro Parisi (olasz, Bari): Rudolf Gergelyék nagyon fontos három pontot szereztek a hét végén, hiszen a kiesés elleni küzdelemben közvetlen riválisukat, a Parmát győzték le idegenben. A 2-1-es diadalhoz a balhátvéd Parisi is hozzájárult egy szabadrúgásból szerzett találattal.

Középpályások:
Mario Götze (német, Borussia Dortmund): a Hannover egy rövid időre megijesztette a dortmundi drukkereket, amikor megszerezte a vezetést a Signal Iduna Parkban, de Götze már egy perccel később egyenlített, majd egy gólpasszal járult hozzá ahhoz, hogy a BVB megőrizze előnyét a tabella élén.

Andrea Bertolacci (olasz, Lecce): az Udinese egészen a hét végéig veretlennek mondhatta magát idén a Serie A-ban, azonban vasárnap elszenvedte első vereségét 2011-ben, mégpedig a Lecce otthonában. A hazaiak mindkét találatát a fiatal középpályás, Bertolacci érte el, akit az AS Roma adott kölcsön.

Clarence Seedorf (holland, AC Milan): a milánói derbi egyik legpozitívabb meglepetése a Milan-drukkerek számára Seedorf remek teljesítménye volt. A holland középpályást gyakran vádolják, hogy alibizik a meccseken, de az Inter ellen rendkívül motivált volt, és igazi vezéregyéniségnek bizonyult. A Goal.com szerint ő volt a meccs egyik legjobbja.

Royston Drenthe (holland, Hércules): az alicantei együttes a válogatottak miatti szünetben edzőt váltott, és a húzás bejött, hiszen a csapat a hét végén nyerni tudott a Real Sociedad ellen. Az új szakember visszatette a kezdők közé Drenthét, aki hosszas mellőzését követően két góllal bizonyította, hogy lehet rá számítani.

Csatárok:
Roberto Soldado (spanyol, Valencia): a hét végén több remek csatárteljesítményt is láthattunk Európa futballpályáin, de Soldado mindközül kiemelkedett azzal, hogy négyszer is bevette egykori klubja, a Getafe kapuját. A csatár így már tíz gólnál jár a szezonban.

Edinson Cavani (uruguayi, Napoli): az Inter veresége azt jelentette, hogy a nápolyi együttes egy Lazio elleni győzelemmel a második helyre léphet a tabellán, ám fél órával a lefújás előtt úgy tűnt, hogy ebből semmi sem lesz. A rómaiak már 2-0-ra vezettek, de végül mégis a Napoli nyert, köszönhetően Cavani mesterhármasának.

www.global-soccer.eu