Vágólapra másolva!
Nehezen tudja elképzelni magát labdarúgóedzőnek Nicolas Anelka, a Chelsea játékosa. A francia támadó szerint ez a tevékenység sokkal nehezebb, mint az övé a pályán, legalábbis erre következtet trénere, Carlo Ancelotti példájából, abból, hogy csak ebben a szezonban milyen nehéz szakmai döntéseket kellett meghoznia - például a csapatösszeállítást illetően - az olasz szakembernek.

"Egy menedzsernek sokkal nehezebb a dolga, mert mindenkinek meg kell felelni és döntéseket kell hozni. Egyértelmű, hogy én sosem leszek edző, nem akarom ezt csinálni" - idézte londoni klubja honlapja a tavalyi világbajnokságról fegyelmezetlenség miatt hazaküldött, később 18 válogatott mérkőzésre eltiltott futballistát.

A 32 éves, Európa-bajnok és Bajnokok Ligája-győztes Anelka a vb-n a mexikóiak elleni csoportmérkőzés szünetében összekülönbözött Raymond Domenech szövetségi kapitánnyal, a történtek napvilágra kerülése nyomán pedig a szövetség vezetősége hazazavarta a csatárt. Ezt követően a játékosok sztrájkba léptek, egy edzést kihagytak, többen pedig nem léptek pályára az utolsó találkozón.