Vágólapra másolva!
Josep Guardiola nem biztos a folytatásban a Barcelona labdarúgócsapatánál. A katalán klubbal sikert sikerre halmozó tréner jövő nyáron távozhat.

"Úgy érzem lassan lejár az időm a Barcelonánál" - árulta el Guardiola a Rai Sport olasz csatorna egyik műsorában. "Remekül érzem magam itt, de egy ilyen klubnál nem maradhat túl sokáig az ember."

A szakembert jövő nyárig köti szerződése a Barcelonához, amit jelen állás szerint nem szeretne meghosszabbítani. "A következő szezon a negyedik évem lesz a klubnál. Egy ilyen együttesnél rengeteg bátorság kell, ahhoz hogy ennyi időt eltölts a kispadon, mert a játékosok és az edző egyaránt elfáradnak."

A Rai Sport arról is megkérdezte Guardiolát, hogy a jövőben vállalna-e munkát Olaszországban. "Ha még egyáltalán akarok edzősködni, lehetséges. Lelkesedés és sok más dolog is kell ahhoz, hogy egy ilyen döntést meghozzak" - fogalmazott a tréner, aki többek közt megnyerte együttesével a Bajnokok Ligáját, Spanyolországban pedig kétszer bajnoki címet, egyszer kupagyőzelmet ünnepelhetett.