Vágólapra másolva!
Az ázsiai térségben lévő üzleti lehetőségek kihasználása érdekében távol-keleti játékosok igazolására sarkallja a Liverpoolt a klub mezszponzora. A cég hosszú távon számolna Kenny Dalglishsal, mivel szerinte az edző varázsa világszerte hat.

A Standard Chartered nevű bank vezetője, Gavin Laws a Manchester Unitedet és annak dél-koreai játékosát, Pak Dzsi-szungot állítja példának a Liverpool elé.

A pénzintézet a Mersey partjára is ázsiai játékost vinne, ezen kívül szeretné, ha Kenny Dalglish maradna a csapat menedzsere. "A Kenny-varázs az egész világon jelen van, mindenki hisz benne, hogy előre léphet vele a klub, ezért folyamatosan nyomon követik, világszerte írnak róla a lapok" - magyarázta Laws.

A Liverpool 2009 szeptemberében írt alá 80 millió fontos mezszerződést a Standard Chartereddel négy évre. A londoni székhelyű bank bevételeinek nagy része az ázsiai piacról származik - írta a BBC nevű angol közszolgálati médium.

"Ázsiában és a Közel-Keleten nagyon erős a nemzeti érzés, büszkék az országaikra. Ha egyetlen játékos pályára lép a Premier League-ben, mondjuk Dubajból, akkor az egész ország nézni fogja" - mondta Laws, aki szerint egy ázsiai futballista a Liverpoolnak és az ő cégének is hasznot hozna.

A Liverpool jelenleg hatodik a bajnokságban, a Bajnokok Ligája-indulás reménytelennek tűnik, így várhatóan marad az Európa Liga a következő idényre. A klubnál tavaly októberben tulajdonost váltottak, a New England Sports Ventures vette át a boltot a korábbi amerikai üzletemberektől.