Vágólapra másolva!
Túltette magát a 2010-es vb csúfos kudarca után az olasz fociválogatott, jelentette ki Cesare Prandelli az ukránok elleni kijevi győzelem után. A szövetségi kapitány kijelentette: világklasszisok nélkül is erős a csapata, egyúttal megüzente az állandóan balhézó Mario Balotellinek, hogy mit csináljon legközelebb, amikor unatkozik.

Visszatérőben a bizakodó hangulat az olasz válogatott háza táján a 2010-es vb-kudarc után. A csapat veretlenül vezet a selejtezőcsoportjában, pénteken Szlovéniában nyert 1-0-ra, kedden barátságos meccsen verte 2-0-ra az egyik leendő Eb-házigazdát, Ukrajnát.

"Halottnak mondtak minket, de Olaszország él" - mondta Cesare Prandelli szövetségi kapitány a kijevi győzelem után. "Sokkal nyugodtabb a klíma, túltettük magunkat a vb utáni pesszimizmuson. Világklasszisok nélkül is lehet fontos csapatunk, bár még mindig vannak igazi sztárjaink, kezdve Gianluigi Buffonnal."

A korábbi Fiorentina-edző külön szólt két renitens játékosáról. A válogatottban korábban hosszú ideig mellőzött Antonio Cassanótól többet vár: "Tudja, hogyan vegye a felelősséget a vállára, de még élesebb lehetne, ha igazán formába lendülne."

Mario Balotellit viszont tettei átgondolására buzdítja a kapitány: "Meg kell értenie, hogy ezzel a viselkedéssel csak magának árt. Ha legközelebb unatkozol, dartsdobálás helyett inkább hívj fel engem! Aggasztóak a pályán kívüli ügyei, de sok ilyen játékos volt már, ebben nincs semmi új. A következő hónapokban nyújtott teljesítménye eldönti, hogy számíthatunk-e rá."