Vágólapra másolva!
Leonardo, az Internazionale futballcsapatának edzője szerint nem a Milan elleni rangadó dönti el az olasz bajnokság kimenetelét, mivel a derbi után még további hét meccs vár a két csapatra. Az előző szezonban még a Milant irányító edző azt mondta, nem a visszavágás motiválja, és boldogan gondol vissza a piros-feketéknél töltött évekre.

Az Inter vezetősége egy nappal karácsony előtt menesztette Rafa Benítezt, akivel meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújtott a Serie A és a Bajnokok Ligája címvédője, a Liverpooltól érkező spanyol edző távozásakor a fekete-kékek a hetedik helyen álltak a bajnokságban, tizenhárom ponttal lemaradva a listavezető Milan mögött, igaz, két meccset kevesebbet játszva.

Azóta a tabella és az Inter is kiegyenesedett, a Benítez helyét átvevő, tavaly még a Milan kispadján ülő Leonardo kinevezése pszichológiai telitalálat volt, a brazil sokkal jobban szót értett a játékosokkal, akik láthatóan felszabadultabban játszanak Benítez távozása óta.

Leonardóval tizenöt bajnokiból tizenkettőt megnyert az Inter, a tizenhatodik pedig az ellen a Milan lesz, amely már csak két pont előnnyel vezet. "Az eddigi életem során mindig a szeretet vezérelt, sosem a viszavágás, vagy az, hogy borsot törjek mások orra alá" - mondta Leonardo, aki töbször is szembement a Milannál Silvio Berlusconi tulajdonos akaratával.

"Az élet megy tovább, mindenből tanul az ember, és ha visszagondolok a Milannál eltöltött tizenhárom, felejthetetlen évre, csak a szépre emlékezem. Hogy a derbi dönt-e a bajnokról? Nem hiszem, hiszen a rangadón kívül további hét forduló vár a csapatokra. Az volt a célunk, hogy visszaküzdjük magunkat a tabella élmezőnyébe, és ismét versenyben legyünk a bajnoki címért, ezt már teljesítettük, és nagyon jó formában várjuk a szombat esti meccset" - idézte a Soccernet nevű oldal Leonardót.

A másik oldalt képviselő Robinho honfitársánál nagyobb jelentőséget tulajdonított a derbinek. "Kulcsfontosságú számunkra ez a meccs, ha meg akarjuk nyerni a bajnokságot, nem fér bele a botlás" - idézte a Milan saját tévécsatornája a biciklicselek mostanság halványabban teljesítő bajnokát. Robinho Leonardóról is elmondta a véleményét, ő nem ítéli el az edzőt a döntéséért, de megérti, hogy a Milan-szurkolók csalódottak voltak, amikor megtudták, hogy épp a nem igazán szeretett riválishoz igazolt a klubot játékosként, játékosmegfigyelőként, végül edzőként is szolgáló, korábbi világbajnok focista.

A Milan-Inter meccset szombat este 20.45-kor rendezik, a játékvezető Nicola Rizzoli lesz.