Vágólapra másolva!
Zlatan Ibrahimovic úgy tűnik, nehezen emészti meg, hogy Barcelonában könnyű szívvel lemondott róla Josep Guardiola, mert ismét beszólt korábbi edzőjének, aki szerinte nem a játékosokhoz igazította a csapat stílusát. Guardiolával ellentétben José Mourinhót az egekig magasztalta a svéd csatár, aki azt mondta, ölni is képes lett volna a portugál edzőért, amikor együtt dolgoztak az Internél.

Zlatan Ibrahimovic már többször is oda-odamondogatott Pep Guardiolának a Barcelona edzőjének, először azt állította, hogy miatta kellett elmennie a katalán csapattól, majd jelentéktelen edzőnek nevezte, és azzal gúnyolódott, hogy akár ő is vezethetné helyette a Barcát.

A Milan nem éppen szerénységéről híres csatára ismét felmelegítette a konfliktust, amikor azt mondta, hogy a Barcánál megtanulta, milyen gyorsan változnak a dolgok az életben, és hogy Guardiola jelentette számára az egyetlen problémát a klubnál.

Ibrahimovic a Mourinhóval történt összehasonlítás során is éreztette Guardiolával, hogy nem tartja sokra. "Ha nincs valaki, aki motiváljon, akkor az ember nem mindig küzd, az edzők feladata éppen az, hogy erre odafigyeljenek. Mourinho olyan szinten képes volt motiválni, hogy ölni is képes lettem volna érte. Guardiolánál ez nem volt meg, ráadásul ő arra sem figyelt, hogy a csapat játékát a játékosohkoz igazítsa, ami főleg abban az esetben fura, ha valakiért 70 millió eurót fizet a klub. Egy edzőtől elég rossz húzás, ha megvesz valakit, aki aztán a meccsek helyett csak a madarakat bámulhatja a fákon" - adott hangot érezhető sértődöttségének az egóval mindig is jól álló svéd csatár, aki a Milanban megbízhatóan termel: a bajnokságban 13, a BL-ben 4, a kupában pedig egy gólt szerzett eddig, és gólpasszból is kiosztott egy tucatnyit.