Vágólapra másolva!
Újabb két nyolcaddöntővel folytatódik szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája, lejátsszák a tavalyi döntő visszavágóját, az Internazionale-Bayern München összecsapást, amelyet Kassai Viktor vezet majd, az Olympique Marseille pedig a Manchester United csapatát fogadja.

A tavalyi madridi döntőben a José Mourinho vezette Inter 2-0-ra legyőzte a Bayernt, amely most visszavághat a vereségért. A bajnokságban az Inter csupán öt ponttal van lemaradva az éllovas Milantól, a bajoroknak azonban már tizenhárom pont a hátrányuk a listavezető Borussia Dortmunddal szemben, így számukra gyakorlatilag elúszott a bajnoki cím, és csak a Bajnokok Ligájára koncentrálhatnak, ezt támasztja alá Arjen Robben nyilatkozata is.

"Lehetetlen bajnokságot nyernünk, de azt is mondhatnám, hogy immár jóval nagyobb az esélyünk a Bajnokok Ligája-győzelemre, mint a hazai címvédésre" - mondta a Bayern holland támadója a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón.

A Bayernnél Robben mellett bevethető állapotban van a francia Franck Ribéry is, ugyanakkor az Internél komoly fejfájást okoz a tavalyi döntő mindkét gólját szerző, ám most sérült argentin Diego Milito hiánya, és nem teljesen egészséges a holland Wesley Sneijder sem, de várhatóan ő tudja vállalni a játékot. "A Bayern Robben-függő. Ha ő a pályán van, akkor ötven százalékkal jobban teljesít a csapat" - mondta honfitársáról és a német klubról Sneijder.

"Úgy kell játszanunk, mint a Bajnokok Ligája címvédőjének, akkor ismét legyőzzük a Bayern Münchent" - adta meg az egyszerű receptet Leonardo, az Inter vezetőedzője.

A nyolcaddöntő első mérkőzését Kassai Viktor vezeti, munkáját Erős Gábor, Ring György, Fábián Mihály, Bognár Tamás és Andó-Szabó Sándor segíti majd.

A várható kezdőcsapatok:
Internazionale - Bayern München 20.45
Inter:
Julio Cesar - Maicon, Andrea Ranocchia, Lucio, Cristian Chivu - Javier Zanetti, Esteban Cambiasso, Thiago Motta - Wesley Sneijder - Goran Pandev, Samuel Eto'o
Bayern: Thomas Kraft - Philipp Lahm, Holger Badstuber, Anatolij Timoscsuk, Danijel Pranjic - Bastian Schweinsteiger, Arjen Robben, Franck Ribéry, Luiz Gustavo - Thomas Müller, Mario Gomez



A másik szerda esti meccsen az Olympique Marseille a Manchester Unitedet fogadja. A papírforma ellenére valószínűleg nem lesz könnyű dolguk az angoloknak, és ezt Sir Alex Ferguson is tudja: "Félelmetes az a hangulat, amit a marseille-i szurkolók varázsolnak a stadionjukba, még az angol pályákon edződött játékosok lába is megremeghet."

Mindkét csapatnál sok a sérült, kérdéses a hazaiaktól Valbuena, Rémy, Brandao és Gignac játéka is, a Manchester Uniteddel pedig el sem utazott Giggs, Anderson, Evans, Ferdinand, Owen és Park Dzsi Szung sem.

"Minden győzelemnek a jó védekezés az alapja, már egy 0-0-val is elégedett lennék" - nyilatkozta Didier Deschamps, az OM edzője, előrevetítve azt, hogy nem várhatunk fejvesztett támadásokat a franciáktól.

A Manchester Unitedtől furcsa körülmények között távozott Gabriel Heinzét megkérdezték az újságírók a meccs előtt, hogy Fergusonnal vagy a szurkolókkal való konfliktusa miatt igazolt-e Franciaországba. "Lehet, hogy egyszer majd elmesélem az egész sztorit, de most még nem akarok erről beszélni" - zárta rövidre az argentin hátvéd.

A várható kezdőcsapatok:
Olympique Marseille - Manchester United 20.45
OM: Steve Mandanda - Charles Kabore, Souleymane Diawara, Gabriel Heinze, Taye Taiwo - Lucho Gonzalez, Edouard Cisse, Benoit Cheyrou - Andre Ayew, Loic Remy, Brandao
MU: Edwin van der Sar - John O'Shea, Nemanja Vidic, Chris Smalling, Patrice Evra - Darren Fletcher, Paul Scholes, Ryan Giggs, Nani - Wayne Rooney, Dimitar Berbatov