Vágólapra másolva!
Kevin McCabe múlt csütörtöki közleményében Somogyi Ferencet nevezte meg az FTC Zrt. jövőbeni működtetőjeként, azóta viszont  kiderült,  hogy Somogyi helyett Berki Krisztián tér vissza korábbi pozíciójába. A TM-Line Zrt. vezérigazgatója azóta sem hallott McCabe felől, a maga részéről le is zárta az ügyet, de megérti, hogy ebben a "zűrös időszakban" megfeledkeztek róla.

Napok óta bizonytalanság veszi körül az FTC Labdarúgó Zrt.-t, a korábban magyarázat nélkül távozó Berki Krisztián visszatért a társaság élére, és bár az anyaegyesület vezetői továbbra sem tudják, hogy pontosan milyen jogkörrel rendelkezik, ezzel biztossá vált, hogy nem a McCabe által eredetileg megnevezett Somogyi Ferenc lesz az ügyvezető. "Ő biztosítja a klub működését és a napi teendők ellátását, valamint azt, hogy a klubot megfelelő formában adja át egy esetlegesen jelentkező új tulajdonosnak" - fogalmazott csütörtök délutáni közleményében a futballcsapat finaszírozását megszüntető angol tulajdonos.

"Múlt hét végén elküldtem a szerződéstervezetet McCabe úrnak, de nem kaptam választ, tehát a magam részéről lezártnak tekintem az ügyet. Nyilván találtak jobb megoldást, de amennyiben a jövőben igénybe vennék a szolgálataimat, állok rendelkezésre" - mondta a TM-Line Felszámoló és Gazdasági Tanácsadó Zrt. vezérigazgatója az [origo]-nak.

Somogyi ezzel együtt nem érez csalódást: "Abszolút nem vagyok csalódott. Mondjuk válaszolhattak volna az e-mailemre, de érthető, ha ebben a zűrös időszakban nem jutott erre idejük. De nem vagyok sértődős üzletember."

Az igazgató kérdésünkre szurkolói óhajait is megfogalmazta: "Sok sikert kívánok a csapatnak, Berki úrnak gratulálok, és kívánom, hogy találjon befektetőt. Jómagam a Pécsnek szurkolok, a Ferencvárossal szimpatizálok, ezért azt mondom: szeretnék jövőre kimenni egy Pécs-Fradi meccsre az NB I-ben."