Vágólapra másolva!
Óriási meccset játszott egymással a Bajnokok Ligája legutóbbi döntőjének két szereplője, az Inter nem bírt a kiválóan védő Thomas Krafttal, a Bayern pedig kétszer is a kapufát találta el, végül mégis a németek örülhettek, mert Mario Gomez a 90. percben kihasználta Júlio César hibáját. Kassai Viktor mezőnyben ugyan elkövetett pár hibát a milánói meccsen, de egyik csapatnak sem lehet rá panasza. A Manchester United döntetlenről folytathatja a Marseille elleni párharcot, az angolok helyzeteket is alig tudtak kidolgozni a keményen védekező franciák otthonában. A visszavágókat március 15-én rendezik.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés:
Internazionale (olasz) - Bayern München (német) 0-1 (0-0)
v.: Kassai (magyar)
Inter: Júlio César - Maicon, Ranocchia (Hardzsa, 73.), Lúcio, Chivu - J. Zanetti, Cambiasso, Thiago Motta - Stankovic, Sneijder - Eto'o.
Bayern: Kraft - Lahm, Timoscsuk, Badstuber, Pranjic (Breno, 38.) - Robben, Schweinsteiger, Luiz Gustavo, Ribéry - Th. Müller, Gomez.
gól: Gomez (90.)
sárga lap: J. Zanetti (21.), Sneijder (56.), Thiago Motta (87.), illetve Ribéry (34.), Luiz Gustavo (87.)

A Bayern és az Inter egyaránt története egyik, ha nem a legemlékezetesebb éveként emlékszik majd 2010-re, a bajorok taroltak odahaza, de a milánióak még rajtuk is túltettek, mivel a scudetto és a kupa mellé a BL-t is megnyerték (majd később a klubvébét is), utóbbit ráadásul éppen a Bayern ellen.

Azóta mindkét csapatnál nagyot változott a helyzet, a Bayernnek csodára lenne szüksége, hogy beérje a fantasztikus szezont produkáló Dortmundot (Robben szerint most már könnyebb is lenne BL-t nyerni, mint bajnokságot), míg az Internél mintha törölték volna a játékosok memóriáját a Benítez-éra alatt, igaz, Leonardo érkezése óta magára talált a címvédő.

A hazaiaknál Leonardo a Milannak 2007-ben BL-győzelmet fialó karácsonyfa-felállást választotta, Eto'o volt az egyetlen csatár, őt Sneijdernek és Stankovicnak kellett támogatnia, és a J. Zanetti, Cambiasso, Thiago Motta trióra hárult a kevésbé látványos gürizés. A Bayernnél ritkán fordul elő, hogy Robben és Ribéry is egészséges, Louis van Gaal ezúttal mindkettőjükre számíthatott, ráadásul a kritikusokat idén az ipari mennyiségben szállított gólokkal elhallgattató Gomez is felépült kisebb sérüléséből.

Az Inter-drukkerek pattanhattak fel először a helyükről, a második perc elején Sneijder szabadrúgása után Ranocchia maradt egyedül, de jobbal a bal kapufa mellé pörgetett 12 méterről. Az első tíz perc olasz mezőnyfölénye után kissé kijjebb jött a Bayern, de ez helyzetekben nem mutatkozott meg, csak abban, hogy Robben, Müller és Gomez is találkozott végre a labdával.

Az első húsz perc végén előbb Kraft ütötte el a labdát a bólintani készülő Stankovic el az utolsó pillanatban, majd Luiz Gustavo balos bombája suhant el kevéssel a jobb alsó mellett. Lendületben maradtak a felek, előbb Sneijder akarta felfalni az alapvonalnál álló játékvezetőt, mert nem jelzett Kassainak Eto'o borulása után - a visszajátszást elnézve, nem is kellett volna -, majd Luiz Gustavo újabb nagy lövése pattant be majdnem a bal felsőbe egy milánói fejen irányt változtatva.

Forrás: EPA
Kraft nagyot védett Cambiasso helyzeténél
(a képre kattintva galéria nyílik meg)

És ezzel még nem volt vége a pörgésnek, Cambiasso óriási ziccerben a bátran kimozduló Kraftba püfölte a labdát, válaszként a nem éppen kosaras termetű Ribéry csúsztatott a lécre Robben beadása után. A 28. percben Gomez bosszantotta fel Van Gaalt, a Bayern idei leggólerősebb játékosa Lahm begurított labdáját nagyjából tíz méterrel bikázta a kapu fölé ziccerben. Gomezzel ellentétben Eto'o megkínálta Kraftot egy kellemetlen lövéssel, de a Bayern-kapus bravúrral védeni tudott.

Az első félidő utolsó percében még Ribéry labdavesztése után Stankovic hozta helyzetbe Maicont, aki éles szögből a bal felső mellé tüzelt, így 0-0-val zárult a játékrész. Bayern-helyzettel kezdődött a második felvonás, Robben ívelte Müller fejére a labdát, aki teljesen üresen emelkedett, de elvétette a jobb sarkot. Nem mondhatni, hogy az Inter balszerencsés lett volna, Ribéry után Robben is centikre volt a góltól, a holland szélső három védő mellett is elvitte a labdát, majd jobbal lőtt kiszorított helyzetből, de a bal kapufa kisegítette a hazaiakat.

Forrás: AFP
Lúcio nyer párharcot korábbi csapattársa, Ribéry ellen
(a képre kattintva galéria nyílik meg)

Az 58. ismét egy olyan perc volt, amikor mindkét tábor csalódottan püfölhetett egyet a levegőbe: Schweinsteiger eladott labdája után Eto'o lövését kitolta Kraft, de a kipattanó így is ziccerben találta Cambiassót, a fodrászra keveset költő argentin azonban jobbal fölévágta a labdát, aztán a másik kapunál Robben kevergetett, de a kaput ő sem találta el. A 75. percben Júlio César és Gomez ütközött a levegőben Ribéry beadása után, mindkettőjüket ápolni kellett, de folytatni tudták.

A 84. percben Sneijder szabadrúgása vágódott a háló tetejére, miután megpattant a sorfalon, aztán a szögletből Thiago Motta fejelt, de éppen oda, ahol Kraft állt. Amikor a kényelmesebb olasz drukkerek a meccs utáni torlódást elkerülendő elindultak hazafelé, a Bayern bevitte a győztes gólt: Robben nem túl veszélyes lövését Júlio César maga elé ütötte, a kipattanót pedig Gomez öt méterről a hálóba passzolta (0-1). A németek nagy lépést tettek ezzel a negyeddöntő felé, az Internek pedig bravúrra lesz szüksége, ha életben akarja tartani a címvédésről szőtt álmait.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=lcC4b2EZzIMUKkqz


Olympique Marseille (francia) - Manchester United (angol) 0-0
Marseille, Stade Vélodrome
v.: Brych (német)
Marseille: Mandanda - Fanni, M'bia, S. Diawara, Heinze - É. Cisse (Be. Cheyrou, 70.), Kaboré - Rémy (Valbuena, 79.), L. Gonzélez, Ayew - Brandao.
Manchester: Van der Sar - O'Shea, Smalling, Vidic, Evra - Gibson (Scholes, 73.), Carrick, Fletcher, Nani - Berbatov, Rooney.

Aktívan kezdett a MU Marseille-ben, az első öt percben szinte végig az angoloknál volt a labda, az első - felejthető - lövés Nani nevéhez fűződött, a védőkről lepattanót labdát rászúró Fletcher már a kaput is eltalálta, de Mandanda vetődve hárítani tudott.

A Manchester mintha ezzel el is lőtte volna a puskaporát, a következő helyzetféleségre majdnem félórát kellett várni, de Nani túl mély beadását Mandanda felszedte Berbatov elöl. A Marseille feljavult az első percekhez képest, de támadásban nem sokat nyújtott, Van der Sarnak a 41. percben volt először dolga, mikor Ayew a rövid sarokra csavart egy szögletet, de nem tudta meglepni a holland kapust.

Forrás: AFP
Rooney-ra gyakran két védő jutott
(a képre kattintva galéria nyílik meg)

Ahogy az első félidő végén a meccset közvetítő csatorna riportere mondta, klasszikus egyenes kieséses első meccset láthattak a nézők, a két csapat semmit nem kockáztatott, ha ennél kevésbé diplomatikusabban akarunk fogalmazni, nagyon gyengén muzsikáltak a felek.

A szünetet követően Rooney beadása okozott riadalmat a hazaiak körében, Mandanda ugyanis elvétette a beadást, de Heinze kisegítette kapusát, és fejjel tisztázott az érkező Nani elől. A túloldalon Ayew igazolta majdnem a tételt, miszerint egy pocsék lövés is lehet hatékony, a ghánai középpályás lábáról lecsúszott a labda, de kishíján így lett jó a hosszú saroknál berobbanó Brandaónak.

Forrás: Reuters
Van der Sarnak csak a hazafejelt labdákat és a beadásokat kellett megfognia
(a képre kattintva galéria nyílik meg)

Az utolsó félórában a marseille-i tábor volt a mezőny legjobbja, amely elképesztő hangerővel buzdította csapatát, de ez sem vezetett eredményre, így 0-0-ról folyatódik a párharc az Old Traffordon, ha az OM ott is hasonlóan masszív játékot mutat, akár meg is lepheti a Unitedet.