Vágólapra másolva!
Spanyol másodosztályú gólkirállyal erősített az NB II-ben szerepelő Diósgyőr labdarúgócsapata. A több évonalbeli klubnál is megfordult José Luque egy évre szerződött a DVTK-hoz.

A harminchárom éves spanyol csatár érkezéséről a diósgyőri klub a honlapján számolt be. "Múlt heti próbajátéka során José Luque meggyőzte a szakmai stábot, hogy érdemes leigazolni" - nyilatkozta Dudás Hunor, a DVTK-t működtető DFC Kft. ügyvezető igazgatója. "Hosszú tárgyalássorozat után boldogan jelenthetem be, hogy a játékos aláírta a szerződését, és egy évig a DVTK játékosa lesz."

Luque 1997-ben az Atlético Madridban mutatkozott be a Primer Divisiónban, ahol később az Espanyol és a Málaga csapatát is erősítette. 2005-ben került a másodosztályú Murciába, melynek játékosaként egy évvel később húsz találattal a Segunda División gólkirálya lett. Utoljára a 2009-2010-es szezonban lépett pályára a Murciában, legutóbb a Castilleja CF csapatában játszott.

A jelenleg Spanyolországban tartozkodó játékos hamarosan visszatér Magyarországra, és csatlakozik a Bükfürdőn edzőtáborozó diósgyőri kerethez.

A DVTK az NB II Keleti csoportjában a harmadik helyen zárt az őszi szezont, hátránya hét pont a listavezető Nyíregyháza mögött.