Vágólapra másolva!
Az elmúlt hat évben rendre kiesett a csoportmeccsek után a Real Madrid, kedd este a Lyon ellen próbálkozik hetedszer. A nap másik meccsén a Chelsea Koppenhágába utazik.

A sorban hat nyolcaddöntőt bukó Real Madrid azzal a Lyonnal meccsel, amely az elmúlt években háromszor is kibabrált vele, legutóbb például tavaly.

Yoann Gourcuff, a Lyon francia válogatott középpályása óvatos az esélyekkel kapcsolatban: "Mondhatjuk, hogy tavaly a Real Madrid alábecsült minket, idén viszont nem fog, sőt bosszúra készül. Nem tudom, mi történik majd, de az biztos, hogy egy nagy csapattal nézünk szembe."

José Mourinho, a Real Madrid edzője harciasan kijelentette: a Real az Real, nem számítanak a múlt kudarcai. A portugál edző a csapatának kibicelő korábbi klasszisban, a francia Zinedine Zidane-ban is bízik.

A két együttes a múltban hatszor találkozott az európai kupákban, s bizony nyomasztó a francia előny: három döntetlen mellett az Olympique háromszor legyőzte patinás ellenfelét, a 10-4-es gólkülönbség is figyelemre méltó. A Lyon legutóbbi 17 hazai európai meccse közül csupán kettőt veszített el, mindkettőt a Bayern Müchen ellen.

A másik keddi meccsen a londoni Chelsea a dán fővárosba, a Köbenhavnhoz látogat, s bár a párharcban egyértelműen esélyes, azért Dániában nehéz dolga lesz. A házigazdák az idén még nem játszottak semmilyen tétmérkőzést, az angol bajnoki címvédő viszont hosszú gyengélkedés után az utóbbi időben olykor már régebbi önmagát idézte.

"Csalódottak vagyunk a közelmúlt eredményei miatt, de tévedés arról beszélni, hogy túl öregek lennénk. Két éve egy hasonló hullámvölgy után mindenki arról beszélt, hogy túl öregek vagyunk, de tavaly dupláztunk és senki nem firtatta a korunkat" - fejtegette 30 éves John Terry, nem számolva azzal, hogy most már két évvel azért mégis idősebb.

A Chelsea az elmúlt hét évben ötször is bejutott a BL elődöntőjébe.

BL, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések, várható kezdőcsapatok:
Olympique Lyon (francia) - Real Madrid (spanyol) 20.45
Lyon:
Hugo Lloris - Anthony Reveillere, Cris, Dejan Lovren, Aly Cissokho - Kim Kallström, Jeremy Toulalan, Yoann Gourcuff, Michel Bastos - Bafetimbi Gomis, Jimmy Briand
Real Madrid: Iker Casillas - Alvaro Arbeloa, Ricardo Carvalho, Pepe, Sergio Ramos - Xabi Alonso, Sami Khedira - Cristiano Ronaldo, Mesut Özil, Ángel Di María - Karim Benzema

Köbenhavn (dán) - Chelsea (angol) 20.45
Köbenhavn:
Johan Wiland - Zdenek Pospech, Mikael Antonsson, Oscar Wendt, Zanka Jörgensen - Jesper Grönkjaer, Claudemir, William Kvist, Christian Bolanos Martin Vingaard - Dame N'Doye
Chelsea: Petr Cech - José Bosingwa, Branislav Ivanovic, John Terry, Ashley Cole - Florent Malouda, Michael Essien, Frank Lampard, John Obi Mikel - Nicolas Anelka, Didier Drogba