Vágólapra másolva!
Sir Alex Ferguson, a Manchester United focicsapatának edzője is felháborodással fogadta a Bajnokok Ligája londoni döntőjére megállapított jegyárakat.

Az UEFA csütörtökön hozta nyilvánosságra a Bajnokok Ligája-döntő árlistáját, eszerint a legolcsóbb, azaz a harmadik kategóriába sorolt belépők 175 eurónak megfelelő összegbe (körülbelül 47 ezer forint) kerülnek, noha 2009-ben 90 (körülbelül 24 ezer forint), míg tavaly 155 euróért (körülbelül 42 ezer forint) hozzá lehetett ezekhez jutni.

"Hihetetlen és egyben kiábrándító! Botrányos! A jegyárakhoz ráadásul még hozzáadódik a foglalási díj is, ami tovább növeli költséget. Te jó isten!" - méltatlankodott Ferguson, hozzátéve ugyanakkor, hogy az edzők és a játékosok nem tehetnek semmit ez ügyben.

A drukkereket sokkolták a jegyárak, Michael Brunskill, a Futballszurkolók Szövetségének (FSF) szóvivője pénteken úgy fogalmazott: "Az UEFA annak idején azért tette szombatra a döntőt, hogy családiasabbá tegye a hangulatot, de ebből a pénzből egy család akár már nyaralni is elmehetne."

"Az UEFA jól tudja, hogy egy Bajnokok Ligája-döntő sok szurkoló számára csak egyszer adatik meg az életben, és ők ezen üzérkednek" - tette hozzá a több mint 180 ezer taggal rendelkező nemzetközi szervezet szóvivője.

Az európai szövetség álláspontja szerint viszont ezek a piaci árak. Giorgio Marchetti, az UEFA versenyigazgatója elmondta: a jegyárak megállapításánál az Európa-bajnoki, illetve a világbajnoki döntőket vették figyelembe.

A londoni Wembley-ben május 28-án sorra kerülő döntőre a két résztvevő klub egyenként 25 ezer darab belépőt kap, míg 11 ezer jegyet február 24. és március 18. között értékesítik.