Vágólapra másolva!
Még a Ferencvárosnál sem tudják, milyen szerepkörben tért vissza Berki Krisztián a klub fociszakosztályához, az egyesület vezetői jelenleg azzal sincsenek tisztában, kivel tárgyalhatnának a futballcsapat átvételéről. Bár Kevin McCabe csütörtök esti közleményében Somogyi Ferencet nevezte meg az FTC Labdarúgó Zrt. ügyvivőjének, de egyelőre a TM-Line Zrt. vezérigazgatója sem tud semmi biztosat mondani az esetleges feladatairól.

Misztikus állapotok uralkodtak a Fradi fociszakosztályánál hétfőn. A klub elnöksége hétfői ülésén Kubatov Gábort, a Fidesz országos pártigazgatóját jelölte az egyesület új elnökének. Az FTC visszavásárolná a focicsapatot működtető zrt.-t, de vezetői jelenleg nem tudják, kivel kell erről tárgyalni. A klub részéről hétfő délutánig a zrt. korábbi vezérigazgatója, Berki Krisztián esetleges újbóli szerepvállalásáról is csak az internetről értesültek.

Berki visszatéréséről Ballai Attila, az FTC sajtófőnöke (aki az összes szakosztályt képviseli a focistákat kivéve) hétfő délben az [origo]-nak elmondta: "Annyit tudunk, hogy Berki valamilyen formában visszakerült, de azt már nem, hogy pontosan mi a posztja és a feladata. Mi arra várunk, hogy McCabe tegyen egy ajánlatot, vagy jelöljön meg egy személyt, akivel tárgyalni lehet. Igaz, hogy csak kisebbségi tulajdonos az FTC az FTC Labdarúgó Zrt.-ben, de mint anyaegyesület talán joggal várhatnánk el ezt."

Megkerestük Somogyi Ferencet is, a TM-Line Felszámoló és Gazdasági Tanácsadó Zrt. vezérigazgatója ugyanis Kevin McCabe csütörtök esti közleménye szerint "biztosítja a klub működését és a napi teendők ellátását, valamint azt, hogy a klubot megfelelő formában adja át egy esetlegesen jelentkező új tulajdonosnak." Ehhez képest Somogyi szerint egyelőre erről nem egyeztek meg: "Még nem kaptam választ az e-mailre, amit Kevin McCabe-nek küldtem az esetleges megállapodásunkkal kapcsolartban, ezért nem is tudok mondani semmit. Amint lesz egy szerződésem, készséggel nyilatkozom" - mondta, kérdésünkre hozzátéve: "Nem tudok semmit arról, hogy Berki Krisztián lett-e a tulajdonos, vagy sem."

Féderer Andreával, az FTC kommunikációs igazgatójával egyelőre nem sikerült kapcsolatba lépnünk.

Az Ulloi129.hu közben úgy értesült, Kevin McCabe megbízta a zrt. napi irányításával Berki Krisztián egyik cégét, a BKM Kft-t. A volt vezérigazgató a szurkolói portál szerint nem tulajdonosként tér vissza, a fociszakosztály és a klub közötti tárgyalások pedig már jól haladnak.

A Ferencváros hétfő délelőtt elfogadta az eddigi elnök, Kovács Miklós lemondását, és Kubatov Gábort, a Fidesz országos pártigazgatóját jelölte új elnöknek. Kubatov péntekig kért határidőt, mert egyeztetni szeretne a szakosztályokkal, az aranylabdás Albert Flóriánnal, Springer Miklóssal, az alapító unokájával, valamint az anyaegyesületnél fontos szerepet betöltő személyekkel, a klub olimpiai és világbajnok sportolóival, és csak teljes támogatottság esetén vállalja el a posztot.