Vágólapra másolva!
A múlt héten folytatódtak az európai kupasorozatok, ám a legtöbb, Bajnokok Ligájában vagy Európa Ligában érdekelt csapat a hét végén nem tudta megismételni a nemzetközi sorozatban mutatott jó teljesítményét, így csak kevesen tudtak bekerülni álomcsapatunkba az európai kupákban szereplők közül. A mezőnyjátékosok közül ketten sem voltak eredményesek, viszont a kapus gólt szerzett.

Kapus:
Daniel Aranzubia (spanyol, Deportivo): A Deportivo nem a gólerős játékáról híres, de azt valószínűleg még a csapat edzője, Miguel Ángel Lotina sem sejtette, hogy az Almería ellen Aranzubia találatával mentenek pontot. A kapus az utolsó percben, minden mindegy alapon felment egy szöglethez, és gólt fejelt.

Hátvédek:
Wes Brown (angol, Manchester United): A manchesteriektől mindenki magabiztos győzelmet várt az FA-kupában az ötödosztályú Crawley Town ellen, ám a kiscsapat alaposan megnehezítette a sztárok dolgát. A MU végül Wes Brown találatával tudta csak legyűrni gyengébbnek számító ellenfelét.

Andrea Ranocchia (olasz, Internazionale): A milánóiak a múlt héten utolsó, elmaradt meccsüket is lejátszották, fel is jöttek a dobogóra. A Fiorentina és a Cagliari ellen is nyert a gárda, Ranocchia pedig mindkét találkozón jól futballozott, sőt egy gólt is szerzett.

Ben Chorley (angol, Leyton Orient): A harmadosztályú együttesnek nem sok esélyt adtak az Arsenal ellen az FA-kupában, de a Leytonnak sikerült kiharcolnia az újrajátszást. Mindez különösen fontos lehetett a középhátvéd Chorley számára, aki egykoron az Ágyúsoknál kezdte pályafutását, de profi szerződést nem kapott, most viszont remekelt nevelőegyesülete ellen.

Leighton Baines (angol, Everton): A balhátvédet sokan már az angol válogatottban követelik, a hét végén közvetlen vetélytársa, Ashley Cole ellen mutathatta meg, hogy mit tud. A Chelsea elleni FA-kupa-mérkőzésen Baines végig kiválóan játszott, és a hosszabbítás utolsó percében ő egyenlített, ami után a tizenegyespárbajban az Everton ment tovább.

Középpályások:
Aaron Lennon (angol, Tottenham): A Spurs nagy lépést tett a legjobb nyolc felé a Bajnokok Ligájában azzal, hogy idegenben legyőzte az AC Milant. A mérkőzésen Lennon végig rettegésben tartotta a milánóiak védelmét, és a hajrában az ő elfutása készítette elő a győztes találatot.

Dzsavad Nekunam (iráni, Osasuna): Vadócz Krisztián csapatának jót tett az edzőváltás, hiszen az új trénerrel, José Luis Mendilibarral a kispadon 4-0-ra verte az Espanyolt. A mérkőzés hőse az iráni középpályás volt, aki csapata első két találatát szerezte, és emellett óriási mezőnymunkát végzett.

Patrick Vieira (francia, Manchester City): A veterán középpályás az utóbbi időben nem kapott túl sok lehetőséget Roberto Mancinitől, de a Notts County elleni kupameccsen bekerült a kezdő tizenegybe. Vieira megmutatta, hogy még mindig képes kiemelkedő teljesítményre, hiszen kétszer is eredményes volt.

Douglas Costa (brazil, Sahtar Donyeck): Az ukrán együttes Rómában tudott nyerni a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, ami elsősorban a csapat brazil légiósainak volt köszönhető. Mind a három donyecki gólt brazil szerezte: Douglas Costa is betalált, aki a meccs legjobbja volt.

Csatárok:
Rodrigo Palacio (argentin, Genoa): A genovai együttes háromgólos hátrányban sem adta fel az AS Roma elleni bajnokit, és ennek meg is lett a jutalma. A csapat Palacio vezérletével megfordította a találkozót: az argentin támadó két gólt szerzett, a győztes találatot pedig ő készítette elő.

Kevin Gameiro (francia, Lorient): A Ligue 1 továbbra is a topligák első számú vadászterületének számít, és a Lorient mérkőzéseire elsősorban Gameiro miatt járnak a megfigyelők. A csatár a hét végén is elemében volt, mesterhármast vágott a Bordeaux ellen, és így már 15 találatnál jár a góllövőlistán.

www.global-soccer.eu