Vágólapra másolva!
A Serie A-ban szereplő Palermo elnöke újra megemelte a világ legjobb klubjai által megkörnyékezett Javier Pastore vételárát. Maurizio Zamparini szerint az argentin focista immár hetvenmillió eurót ér.

A huszenegy éves tehetséget az elnök korábban ötvenmillióra értékelte, később már hatvanmillós árról nyilatkozott, ezt most megfejelte újabb tíz millióval Football-italia.net által közölt cikk szerint.

"A világ egyik legjobb játékosáról van szó, és vannak olyan klubok, amelyek képesek megfizetni ezt az összeget" - indokolta döntését Zamparini.

A Palermónál második idényét töltő csatárt korábban olyan klubok próbálták megszerezni, mint a Manchester City, a Chelsea, a Barcelona és a Real Madrid, utóbbi klub huszonötmillió eurós ajánlatot tett érte, de Zamparini nemet mondott. Decemberben a játékos is ellenezte távozását a szóban forgó csapatokhoz, azzal érvelve, hogy nem lenne stabil kezdő ilyen szintű együttesekben.

Csütörtöki hírek szerint az elnök hajlandó lett volna elengedni a Juventushoz Claudio Marchisióért és Giorgio Chielliniért cserébe, de ezt Zamparini pénteken cáfolta. "Pastore soha nem lesz a Juventusé, csak vicceltem abban az interjúban, amelyben azt mondtam, hogy két játékosért odaadjuk. Ha valóban érdeklődnek utána, velem kell beszélgetniük, nem az újságokkal."

Pastore másfél év alatt ötvenkét bajnokin játszott a Palermo mezében, és tizenhárom gólt szerzett. Az argentin válogatottal a tavalyi világbajnokságon is ott volt, de kevés játéklehetőséget kapott. Ezzel együtt a vb-n Lionel Messire is nagy hatással volt, az argentinok klasszisa úgy nyilatkozott, Dél-Afrikában a válogatott keretében Pastore tűnt fel neki leginkább. "Eddig nem ismertem őt, de most már tudom, hogy remek játékos" - nyilatkozta Messi. Pastore decemberben meghosszabbított szerződése 2015-ig szól.