Vágólapra másolva!
Szánalmasnak titulálta Gennaro Gattuso vádjait a Tottenham másodedzője. Az olasz focista a keddi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő után lefejelte Joe Jordant, aki tagadja, hogy rasszista módon provokálta volna Gattusót, elvégre játékos korában három évet a Milannál töltött, ráadásul imádja Olaszországot.

Gattuso rendkívül feszülten játszotta végig a Milan-Tottenham mérkőzést, a pályán Peter Crouchcsal pörölt folyamatosan, lefújás után pedig torkon ragadta és lefejelte az angolok másodedzőjét. A világbajnok középpályás azt mondta, Jordan provokálta őt, bár később úgy nyilatkozott, elnézést kér és nincs mentsége arra, amit tett.

Utóbb Claudio Pasqualin, a játékos ügynöke azt állította, hogy Jordan "olasz fattyúnak" nevezte a futballistát, a londoniak másodedzője azonban a Daily Mail pénteki számában ezt tagadta. "Egy efféle magyarázattal előállni egyszerűen szánalmas" - nyilatkozta a skót edző. "Teljes mértékben képtelenség, hogy ilyesmivel volna, ezzel inkább saját hitelességét kérdőjelezi meg."

A játékosként három évig a Milant erősítő Jordan meg is magyarázta véleményét: "Gattuso elfelejti figyelembe venni, hogy a pályafutásom legszebb szakaszát épp a Milanban töltöttem. Továbbá a lányom Olaszországban él, és imádom ezt az országot, akárcsak az ott élő embereket."

Gattuso a trénert a mérkőzés alatt nyakon ragadta és ellökte, a lefújás után lefejelte, aztán pedig majdnem összeverekedett a Hotspur védőjével, Sébastien Bassonggal. Az olasz játékos később bocsánatot kért tettéért, és azzal védekezett, hogy Jordan az egész meccsen skót nyelven provokálta őt - Gattuso ugyanis a Glasgow Rangesben futballozott korábban.

Gattuso durvaságát az UEFA nem tettlegességnek, csak kirívóan sportszerűtlen magatartásnak ítélte, így valószínüleg mindössze egy találkozóra tiltja majd el.