Vágólapra másolva!
A visszavonulását hétfőn bejelentett Ronaldo azt mondta: szeretne szervezni egy nagyszabású búcsúmeccset, ahol még egyszer brazil válogatott lenne. A 34 éves csatár sérülései és fizikai állapota miatt döntött úgy, hogy visszavonul.

"Szeretnék egy nagy ünnepet, amelyen részt vennének egykori játékostársaim és amelyen megköszönhetném a szurkolóknak a szeretetüket" - mondta Ronaldo, hozzátéve, hogy ötletével hamarosan felkeresi a helyi szövetség elnökét, Ricardo Teixeirát, és a segítségét kéri.

A brazil válogatottal kétszeres világbajnok (1994, 2002), továbbá kétszeres aranylabdás (1997, 2002), háromszor a nemzetközi szövetség által az év játékosának (1996, 1997, 2002) választott Ronaldo pályafutása során megfordult a Cruzeiróban, a PSV Eindhovenben, az FC Barcelonában, az Internazionaléban, a Real Madridban és az AC Milanban, karrierjét pedig a Corinthians együttesében fejezte be.

Ronaldo 97 brazil válogatott mérkőzésen 62 gólt szerzett. Nála csak Pelé szerzett több gólt a válogatottban, 92 meccsen 77-et.