Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége keddi ülésén elfogadta Egervári Sándor szövetségi kapitány beszámolóját az utóbbi fél évről. A szakmai stáb célja hét-nyolc pont elérése volt, a válogatott pedig kilenc pontot szerzett az eddigi Eb-selejtezős meccsein.

Egervári Sándor az MLSZ elnöksége előtt tartott összegzésében elmondta, hogy kinevezése után három fő célkitűzést fogalmazott meg az első fél évre. Az első cél a csapat morális egységének megteremtése volt, amit a szövetségi kapitány szerint sikerült végrehajtani. Második pontként a fiatalok beépítése szerepelt a célok közt, akik - vélekedett a tréner - beváltották a hozzájuk fűzött reményeket, a harmadik megfogalmazott cél pedig az eredményes Európa-bajnoki selejtezős szereplés volt.

Egervári szakmai stábja előzetesen hét-nyolc megszerzett pontot tervezett az őszi mérkőzésekre, és a csapat a finnek legyőzésével végül kilenc pontot gyűjtött, vagyis sikerült túlteljesítenie a saját tervét.

Egervári az [origo]-nak február elején úgy fogalmazott: "Ha a negyedik helyről a harmadik vagy a második helyre előrelépünk, az már jó."

A magyar csapat 2010-es Eb-selejtezői:
Finnország - Magyarország 1-2
Magyarország - San Marino 8-0
Magyarország - Moldova 2-1
Svédország - Magyarország 2-0