Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) idén ünnepli megalakulásának 110. évfordulóját, amelynek alkalmából egész évben szervez majd különböző programokat, elsőként a Magyar Labdarúgás Fórumát, február 28-án a Papp László Sportarénában.

A fórum elsősorban a futball társadalmi és üzleti kérdéseivel foglalkozik majd, összesen hatvankilenc előadó szólal meg négy témacsoportba, többek között Hoffmann Rózsa, Nyilasi Tibor, Kukorelly Endre, Csernus Imre, Dénes Ferenc, George F. Hemingway, Garancsi István, Vizi E. Szilveszter és Csányi Sándor is tart majd előadást, az egésznapos eseményt pedig Orbán Viktor beszéde zárja. A fórum díszvendége a négy világbajnokságon szerepelt, nyolcvankilencszeres spanyol válogatott labdarúgó, Fernando Hierro lesz.

Nyilasi Tibor, az MLSZ sportigazgatója elmondta, a konferencián bemutatják az MLSZ új utánpótlás-programját, illetve ismertetik azokat a 2020-ig tartó stratégiai lépéseket, amelyek alapot adhatnak a magyar foci európai elithez való felzárkóztatásához.

Balogh Gabriella, az MLSZ marketing- és médiabizottságának elnöke szerint a szövetség azt szeretné, ha a közönség a fórumon teljes keresztmetszetet kapna a magyar labdarúgás jelenéről az A válogatottól az amatőr fociig, illetve elindulna egy olyan széleskörű párbeszéd a szurkolókkal, amelyre eddig nem volt példa az MLSZ történetében.

"A 110 éves MLSZ-ben fontos időket élünk, azt gondolom, ez a mostani időszak magában rejti a sikert. Lehet, hogy most kezdődik el minden. Ötleteket, megoldásokat keresünk majd ezen az eseményen" - tette hozzá Borbély Zoltán, az MLSZ jogi és sajtóirodájának vezetője.

A fórumra bárki ellátogathat, ám ehhez a www.labdarugasforuma.hu honlapon kell regisztrálni.