Vágólapra másolva!
Az O Globo című brazil napilap szerint a Corinthians kétszeres aranylabdás játékosa, Ronaldo várhatóan hétfőn bejelenti a visszavonulását. Egy Sao Pauló-i lapnak a csatár azt mondta, hogy folytatni akarta, de úgy érzi, hogy - elsősorban a sérülései miatt - képtelen rá.

A riói O Globo szerint Ronaldo a barátainak már el is árulta, hogy hétfőn sajtóértekezleten közli a döntését, és bejelenti, hogy befejezi a labdarúgó-pályafutását.

A 34 éves támadót a szurkolók azóta nem kímélik, hogy csapata, a Corinthians - a kolumbiai Deportes Tolimától elszenvedett vereséggel - kiesett a Libertadores-kupa selejtezőjéből.

Roberto Carlos már távozott is a brazil együttestől (a Globo Esporte szerint Oroszországba), mert nem bírta elviselni a szurkolók zaklatását, akik a családját megfenyegették, őt pedig motorral követték. Ronaldo viszont már nem szeretne máshol futballozni, egy éve is úgy hosszabbította meg a szerződését, hogy a 2011-es szezon befejeztével visszavonul.

Forrás: AFP

Meglehet, az idény végét már nem várja meg, az O Globo szerint Roberto Carlos távozása, a reménytelen és egyre nehezebb harc a kilókkal, továbbá az elpárolgó akaraterő az együttes okai pályafutása befejezésének.

Az O Estado de Sao Paulo nevű újságnak viszont úgy fogalmazott, hogy elsősorban a sérülései miatt akarja abbahagyni. "Nem bírom tovább. Folytatni akartam, de képtelen vagyok rá. Az időm lejárt" - nyilatkozta, hozzátéve, hogy nem úgy mozog már a pályán, ahogyan szeretne.

A döntést persze nehezíti, hogy a szezon végéig elő reklámszerződései vannak, és Ronaldo visszavonulása a Corinthianst is nehéz gazdasági helyzetbe hozná. Ezért a fenoménnak becézett játékos az O Globo szerint felajánlja Andres Sanchez elnöknek, hogy a klub nagyköveteként tevékenykedik a jövőben.

A kétszeres világbajnok csatár 2009 óta 31 mérkőzésen 18 gólt szerzett a Corinthiansban.