Vágólapra másolva!
A hollandok elleni, március 25-én sorra kerülő Európa-bajnoki selejtezőre már sokkal jobb formát ígérnek a magyar labdarúgó-válogatott tagjai, akik szerdán, felkészülési mérkőzésen 2-0-ra nyertek a világranglistán 99. azeri csapat ellen Dubajban.

"Egyelőre mindenki messze van a csúcsformájától, de ez egyre javul majd a tavaszi válogatott mérkőzések közeledtével, remélem, a keret mindegyik tagja rendszeresen szerepelni fog klubcsapatában" - idézi az Mlsz.hu Rudolf Gergelyt, az első gól szerzőjét. "Amennyiben mindenki játékban lesz, akkor látványosan feljavul a teljesítményünk, és március végén azt a formát hozzuk, amivel év végén legyőztük a finneket és a litvánokat."

Rudolf Gergely góljában elévülhetetlen érdemei voltak Gera Zoltánnak is, a csapatkapitány remek átadással hozta helyzetbe a Bari légiósát. "Nagyon jó körülmények között készültünk az elmúlt napokban, jó talajú pályán játszhattuk le a mérkőzést, ezért megítélésem szerint a felkészülés sikeres állomásán vagyunk túl" - fogalmazott Gera. "Nem volt könnyű dolgunk a pályán, szívós csapat volt az ellenfél, amely az első félidőben igen jól tartotta magát. A szünet után már egyértelműen mi voltunk a jobbak, és bár a játék néha akadozott, ezért vannak tanulságai a mérkőzésnek, nem lehetünk elégedetlenek a teljesítményünkkel."

Az Anderlecht légiósa, Juhász Roland szerint is kulcskérdés, hogy a légiósok szerephez jussanak: "A mérkőzés szakmai elemzésében nem szeretnék elmélyülni, az viszont egyértelműen látszott, hogy sokan még nem játszottak tétmeccset idén. Én egy kicsit erősebb ellenfélre számítottam, úgy éreztem, végig uraljuk a játékot, különösen a második félidő hajrájában volt nagy a fölényünk, ekkor újabb gólokat is szerezhettünk volna. Jó főpróbán vagyunk túl a hollandok elleni selejtezők előtt."

Tököli Attila hét év után húzhatta magára ismét a címeres mezt, a Kecskemét támadója a második félidőben állt be: "Nagy élmény volt, hogy újra a keret tagja lehettem. Váratlanul csöppentem bele az egészbe, de most már nagyon örülök, hogy tagja lehetek ennek a remek közösségnek, szerintem az utóbbi években nem volt ennyire összetartó válogatottunk. Jó körülmények között készültünk, de akadtak azért nehézségek is, hiszen a három kinti edzésünk közül csak az egyiken volt teljes a keret, és többen közülünk még messze vannak a csúcsformájuktól. A teljesítményünk lesz ennél jobb is, csupán annyi kell hozzá, hogy mindenki játékba lendüljön a tavasszal. Élveztem a mérkőzést, s bár sokakkal a keretből most először játszottam együtt, úgy látom, gyorsan össze tudunk majd csiszolódni, nem lesz nehéz beilleszkednem a csapatba."