Vágólapra másolva!
Meztelenül pózoltak a Diósgyőr labdarúgócsapatának játékosai a nők hátrányainak megszüntetéséért küzdő Nők a Pályán Egyesület kezdeményezéséhez csatlakozva.

Az NB II-es DVTK focistái Pataki Zitával és Henczel Diánával szerepelnek egy közös fotón, de amíg a két női partjelző szerelésben áll a képen, addig a játékosokat legfeljebb egy labda takarja. A fotó ide kattintva tekinthető meg.

"A DVTK példamutatásával szeretné felhívni az ország sportklubjainak figyelmét arra a nyugat-európai hagyományra, amely kiemelten támogatja a hölgyeket kedvezményes belépési lehetőségekkel és egyéb ajándékokkal" - mondta Dudás Hunor, a miskolci klub ügyvezetője.

"Ez a törekvés egybevág a civil szervezet figyelemfelkeltő kampányának céljaival, így az együttműködés kézenfekvőnek tűnt. A támogatáson túl a labdarúgók egy látványos lépésre szánták el magukat: levetkőztek a kamerák előtt, ezáltal is demonstrálva akaratukat, hogy a DVTK a pályán túl is kedvezni kíván a hölgyeknek" - olvasható a klub honlapján Dudás Gábor nyilatkozata.