Vágólapra másolva!
Március 10-én hallgatja meg a lausanne-i székhelyű nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) által eltiltott két debreceni futballistát, Mészáros Norbertet és Vukasin Poleksicet.

A CAS-nál fellebbező játékosokat az UEFA azért tiltotta el, mert a Fiorentina elleni, 2009. október 20-i Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés előtt nem tettek eleget a jelentési kötelezettségüknek, amikor megpróbálták őket megvesztegetni. A hátvéd Mészárost 18 hónapra, 2011 végéig, a kapus Poleksicet pedig két évre, 2012. június 30-ig tiltotta el 2010. június 24-én az UEFA fegyelmi bizottsága.

A két labdarúgó fellebbezett, de az UEFA szeptember kilencedikén elutasította a beadványukat és érvényben hagyta az eltiltásokat, ezért fordultak később a CAS-hoz.

A korábbi hírek szerint a vád tanúja a bochumi vesztegetési ügyben gyanúsított Dragan Mihelic és Marijo Cvrtak sofőrje volt. "Szerintem nem volt semmilyen sofőr. Nem tudtak mit rám bizonyítani az UEFA-nál, a szabályok szerint viszont a gyanú is elég ahhoz, hogy eltiltsanak valakit. Emellett 7000 euró büntetést is kaptam" - mondta az [origo]-nak Mészáros, aki szerint az eltiltása miatt jelentős hátrányból indul a Loki új vezetőedzőjénél, Zdenek Scasnynál.

A Puskás Ferenc Stadionban rendezett találkozót 4-3-ra nyerte meg az olasz csapat.