Vágólapra másolva!
Egy csillogó csapat gyémántjának nevezte Lionel Messit Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke.

A francia sportvezető, aki játékosként egyedülálló módon egymás után háromszor érdemelte ki az Aranylabdát, a Mundo Deportivo című katalán lapnak nyilatkozva arról is beszélt, hogy az argentin válogatott labdarúgó kimagasló teljesítményéhez, eredményes játékához a barcelonai csapattársak - többek között Xavi, Iniesta, Puyol, Alves - közreműködése is kell. "Leónak szüksége van rájuk" - szögezte le Platini.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Michel Platini háromszor nyert Aranylabdát

A lap feltette a kérdést az UEFA-elnöknek: Messi minden idők legjobb futballistája? Erre Platini úgy reagált: korai még erről beszélni. "Ha két-három év múlva újra megkérdezik tőlem, meglátjuk, mit felelhetek. Az biztos, hogy mindegyik generációnak megvan a saját legjobbja, és mindegyik úgy gondolja, övé minden idők legjobbja" - tette hozzá.

Messi a 2009-es és a 2010-es teljesítménye alapján kiérdemelte az Aranylabdát, illetve a nemzetközi sportági szövetség (FIFA) év játékosa díját, és a 2011-es évet is jól indította: hétről hétre látványos, eredményes játékkal kápráztatja el a futballszurkolókat.