Vágólapra másolva!
A ciprusi labdarúgás legsúlyosabb korrupciós ügyeként aposztrofálta a Sigmalive.com oldal azt a bundagyanút, amelybe magyar labdarúgó is belekeveredett a szigetországban. A lap úgy tudja, Nagy Zoltánt, a Doxa kapusát keresték meg, ráadásul gyanúsítottként az egykori Honvéd- és Fradi-játékost, Kovács Bélát is kihallgatták.

Vasárnap az Alki Larnaca ellen lép pályára a Doxa labdarúgócsapata a ciprusi bajnokság 20. fordulójában. A ciprusi Sigmalive.com szerint a Doxa magyar kapusát, Nagy Zoltánt megkeresték, hogy bundázásra vegyék rá, az évek óta Cipruson védő játékos azonban ezt azonnal jelezte a klub vezetésének és feljelentést tett.

Nagy a lapnak elmondta, péntek este kapott telefonhívást egy egykori futballistától, aki arra akarta rávenni, nyújtson gyengébb teljesítményt az Alki elleni mérkőzésen. Nagy azonnal a klub vezetőihez fordult, majd megtette a feljelentést a rendőrségen.

A Sigmalive úgy értesült, Nagyot a Ferencváros és a Bp. Honvéd egykori játékosa, Kovács Béla hívta fel, utóbbi a Nemzeti Sport megkeresésére mindent tagadott. Az egyszeres válogatott Kovács jelenleg is Cipruson él, korábban megfordult az Alki Larnaca és az ASIL Lysis együtteseiben

Az Astra News úgy tudja, Nagynak négyezer eurót ajánlottak fel, kétezret a mérkőzés előtt, kétezret a találkozó után kapott volna kézhez.

A Doxa vezetése hivatalos közleményében köszönetet mondott Nagy Zoltánnak, amiért ilyen becsületesen járt el, példás büntetést kért a bűnösökre, és azt közölte, ilyen súlyos korrupciós eset még nem történt a ciprusi labdarúgásban.

Nagy a Debrecen és a Diósgyőr kapusaként szerepelt a magyar bajnokságban, 2004 óta Cipruson él. Első csapata éppen a vasárnapi ellenfél, az Alki Larnaca volt, 2005-2006 és 2007-2010 között az Anorthosis Famagusztát erősítette, utóbbival szerepelt a Bajnokok Ligájában is. Nyáron szerződött a Doxa Katokopia együtteséhez, ahol kapustársa az egykori válogatott Posza Zsolt.