Vágólapra másolva!
Bár Sergio Jadue, a Chilei Futballszövetség (ANFP) elnöke két napja bejelentette, hogy a továbbiakban is Marcelo Bielsa marad a szövetségi kapitány, az érintett közölte, távozik posztjáról. Az edző úgy nyilatkozott, hogy az elnök személye miatt távozik, aki szerinte hazudott vele kapcsolatban.

Az elnök szerdán azt mondta, az ötvenöt éves szakember nem nyújtotta be lemondását a január 31-i határidőig, amelyet ő szabott meg saját maga számára, amikor novemberben kijelentette, feláll a kispadról.

"Távozásom oka Sergio Jadue" - szögezte le pénteken Bielsa. "Hazudott, amikor nyilvánosan azt állította, hogy miattam kellett lemondani a Paraguay elleni barátságos meccset, és hogy feltételeket szabtam a folytatáshoz. Ráadásul közzétette, hogy évente több mint kétmillió dollárt keresek."

A dél-amerikai gárda irányítása hónapok óta bizonytalan, Bielsa ugyanis a tavaly novemberi tisztújítás előtt bejelentette, távozik, ha az őt 2007-ben szerződtető Harold Mayne-Nicholls nem marad az ANFP élén. Az elnökválasztást aztán egy spanyol üzletember, Jorge Segovia nyerte, a szavazást azonban később érvénytelenítették, és január 7-én új voksolást tartottak, ezen Jadue győzött.

Az óriási népszerűségnek örvendő Bielsa irányításával a chilei együttes tizenkét év szünet után szerepelt ismét világbajnokságon, s tavaly a dél-afrikai tornán a nyolcaddöntőig jutott. A pénteki sajtótájékoztató helyszínénél számos rajongó tüntetett a tréner maradása érdekében.