Vágólapra másolva!
Bocsánatot kért, és újra meghívta Székesfehérvárra a Videoton labdarúgócsapata a Vojvodinát, miután a január 29-i, szombati összecsapás elmaradt. Az újvidéki klub vezetői ugyan még mindig dühösek az eset miatt, de a bocsánatkérést elfogadták. A meghívással viszont nem biztos, hogy élnek.

Január 29-én szombaton elmaradt Székesfehérváron a Videoton-Vojvodina felkészülési labdarúgó-mérkőzés. A magyar klub szerint a szerb együttes nem hozott műfüves pályára való cipőt, a Vojvodina vezetői viszont arra panaszkodtak, hogy a fehérváriak a megbeszéltek ellenére nem is akartak a Sóstói-stadionban pályára lépni.

Az újvidékiek végül dühösen, dolguk végezetlen utaztak haza. A Videoton vezetői azonban beismerték a hibájukat, a Magyar Szó információja szerint elnézést kértek, sőt, bocsánatkérő levelükben felajánlották, hogy a klub legyen még egyszer a Videoton vendége.

A levélben, amelyet Tassy Márk ügyvezető küldött Ratko Butorovicnak, a Vojvodina elnökének, a székesfehérvári vezetők sajnálatukat fejezik ki a történtek miatt, többek között azt is kiemelik, hogy a félreértésekért a nyelvi-kommunikációs nehézségek is okolhatók.

Tassy levelében az áll, hogy a magyar klub hajlandó még egyszer vendégül látni a játékosokat és a szakmai stábot, amennyiben az ellenfél megtiszteli őket azzal, hogy másodszor is elutazik Magyarországra. A székesfehérvári klub vezetői bíznak abban, hogy a mihamarabbi találkozás során sikerül a félreértéseket tisztázni, s folytatódhat a két klub együttműködése.

A Vojvodinában még mindig dühösek a történtek miatt, de elfogadták a bocsánatkérést.

"A székesfehérváriak nem tartották magukat a megbeszélt dolgokhoz. Az ügyvezető által aláírt levél civilizált tett, de azt, hogy még egyszer elmegyünk-e Székesfehérvárra, még nem tudnám megmondani, ezen még el kell gondolkodnunk - nyilatkozta Radisav Rabrenovic, a szerb klub főtitkára.