Vágólapra másolva!
Ugyan a nyári vébén okozott botránya utáni eltiltása lejárt, Patrice Evra nem kapott meghívót a francia fociválogatott soron következő összecsapására, a jövő heti, brazilok elleni felkészülési meccsre.

Az ügyben megszólalt Chantal Jouanno sportminiszter is, miszerint szerinte nincs is szükség többé a Manchester United bal oldali védőjére, ugyanakkor Laurent Blanc szövetségi kapitány sportszakmai okokkal indokolta meg a játékos mellőzését.

"Az ő posztján nagy a verseny, ráadásul Eric Abidal az elmúlt mérkőzéseken nagyszerűen teljesített" - nyilatkozta Blanc.

A dél-afrikai világbajnokságon a 2006-ban döntős franciák már a csoportkör után csomagolhattak. Egyetlen ponttal és ugyanennyi rúgott góllal utolsók lettek csoportjukban, ráadásul a pályán kívül sem az elvárt módon viselkedtek. Nicolas Anelka a mexikóiak elleni mérkőzés szünetében összekülönbözött Raymond Domenech szövetségi kapitánnyal, a történtek napvilágra kerülése után pedig a szövetség vezetősége hazaküldte a csatárt. Ezt követően a játékosok - a csapatkapitány Evra "vezetésével" - sztrájkba léptek, egy edzést kihagytak, többen pedig nem léptek pályára az utolsó találkozón.