Vágólapra másolva!
El-Hadji Diouf a Blackburntől a Rangersbe szerződött, de a Celtic szurkolói is izgatottan várják vele a találkozást, ugyanis a Blackburn által kölcsönadott szenegáli játékos nyolc évvel ezelőtt összetűzésbe került a zöld-fehér glasgow-i klub híveivel - írja a Belfast Telegraph.

A Celtic-drukkerek Diouf-utálata 2003-ból ered, amikor a Liverpool játékosaként egy UEFA-kupa-mérkőzésen leköpött egy skót drukkert, amely miatt kétmeccses eltiltást és ötezer fontos pénzbüntetést kapott az UEFA-tól.

A balhés természetű szenegálit akkor a Liverpool is megbüntette kétheti fizetése megvonásával, a Celtic-szurkolók pedig azóta vártak arra a pillanatra, amely hétvégén eljön majd, a Premier League-ben szereplő Blackburn ugyanis kölcsönadta Dioufot a Rangersnek, új klubjában pedig éppen a városi rivális ellen debütálhat a skót kupában.

"Nagyon örülök, hogy a világ egyik legnagyobb klubjában játszhatok. A Rovers csapatával Ausztráliában játszottunk a Rangers ellen edzőmeccset, és láttam mennyien szurkolnak a klubnak ott is" - mondta Diouf, aki már nagyon várja, hogy az Európa-Ligában pályára léphessen a Sporting Lisszabon ellen, mert édesapja, Paolo a portugál fővárosban él.