Vágólapra másolva!
A  Bild am Sonntag értesülése szerint kölcsönös megegyezéssel, némiképpen váratlanul távozott posztjáról Ralf Rangnick, a Hoffenheim labdarúgócsapatának edzője. Az 52 éves szakembert 2012. június 30-ig kötötte szerződés a Bundesliga élvonalában szereplő klubhoz. A váltás közvetlen előzménye az lehetett, hogy a klub eladta a Bayern Münchennek a brazil középpályást, Luiz Gustavót.

Bár két hete még úgy nyilatkozott Dietmar Hopp, a Hoffenheim tulajdonosa, hogy csapata brazil középpályása, Luiz Gustavo a 2011/12-es idényt a Bayern Münchennél kezdi meg, a felek a januári átigazolási időszak első napján az azonnali transzferben állapodtak meg.

A 23 éves középpályás a hírek szerint 15 millió euróért kerül a bajorokhoz, ahol Louis van Gaal vezetőedző nem titkolt szándéka, hogy a nyáron távozó Mark van Bommelt pótolná a brazil tehetséggel.

Valószínűleg ez az üzlet is közrejátszott abban, hogy a csapat vezetőedzője, Ralf Rangnick szombaton bejelentette, távozik a Hoffenheim éléről. A szakember májusban hosszabbította meg kontraktusát 2012. június 30-ig.

Ragnick távozása a Bundesliga 2010-11-es idényének negyedik edzőváltása. A Hoffenheim 17 forduló után a bajnokság 8. helyén áll.