Vágólapra másolva!
A magyar válogatott szakmai stábjának a tagjai hétvégén a magyar válogatott több légiósának a teljesítményét is a helyszínen nézték meg. Egervári Sándor segítője, Kenyeres Imre a Fulhamben szereplő Gera Zoltánt figyelte, míg Csábi József és Bazsánt József az 1860 München kapusának, Király Gábornak, illetve a Mainz csatárának, Szalai Ádámnak a játékát elemezte Németországban. Egervári Sándor szövetségi kapitány Angliában, Hollandiában és Belgiumban is megfordult, és örült, hogy a légiósok meghatározó tagjai voltak csapatuknak.

Kenyeres Imre a 2-0-re végződött Fulham-Wigan találkozót után jó véleménnyel beszélt Gera Zoltánról az MLSZ honlapjának. "A Fulham meggyőző játékkal győzött, Gera Zoltán magabiztosan látta el a feladatát: veszélyesen játszott, és jelentős mezőnymunkát végzett, végig meghatározó tagja volt együttesének. Picit más szerepkörben játszott, mint a válogatottban szokott, négy-négy-kettes felállásban jobb oldali középpályás volt, de nem a vonal mellett játszó klasszikus szélsőként szerepelt, hanem befelé mozogva, játékszervezői feladatokat látott el. Igen hasznosan futballozott, gyakorta jelentett veszélyt a kapura, gólhelyzetei is voltak, fontos szerepe volt abban, hogy a Fulham magabiztosan nyerte meg a találkozót" - összegezte tapasztalatait Kenyeres Imre.

A szövetségi kapitány másik segítője, Csábi József, valamint Bazsánt József technikai igazgató Németországba látogattak, ahol szombaton a 4-2-es vendégsikert hozó Karlsruhe-1860 München másodosztályú bajnokit, vasárnap pedig a Mainz-Dortmund (0-2) Bundesliga-rangadót nézték meg.

"Egy nagyon jó hangulatú másodosztályú mérkőzést láttunk, a találkozó egyik érdekessége volt, hogy sokkal többet nyújtottak a csapatok, mint amit vártam, elsősorban a müncheniek játéka okozott pozitív meglepetést" - mondta Csábi József a látottakról. "Király Gábor együttese kezdeményező, kreatív, a játékot jól felépítő futballt mutatott be, míg a hazaiak kapkodóbbak voltak, és a két gárda közti különbség az eredményben is megmutatkozott. Gábor magabiztosan védett, és még gólpasszt is adott, egy gyors kirúgása után született a müncheniek egyik találata."

Csábi elárulta: a mérkőzés után Bazsánt Józseffel átmentek Mainzba, ahol már szombat este találkoztak és elbeszélgettek Szalai Ádámmal. "Másnap megnéztük a Mainz-Dortmund találkozót, ami igazi rangadó volt, a tabella első két helyezettje játszott egymás ellen. Erről a mérkőzésről is elmondható, hogy a jobbik csapat nyert, a Dortmund nagyobb játékerőt képvisel a Mainznál, a hazaiak eddig erőn felül teljesítettek a bajnokságban. Szalai Ádám nagyon sokat dolgozott a mérkőzésen, kivette a részét a védekezésből is, de ezúttal nem játszott annyira hatékonyan, mint korábban. A második félidőben nyújtott jobb teljesítményt, kiharcolt egy büntetőt is, ami azonban kimaradt."

Forrás: AFP
Szalai büntetőt harcolt ki, de még abból sem lett gól

A szövetségi edző hozzátette, ha elkerülik Szalait a sérülések, a jövőben még inkább meghatározó tagja lehet a Mainznak.

Egervári Sándor szombaton Ipswichben a hazaiak Millwall elleni mérkőzését nézte meg, amelyen a házigazdák 2-0-ra nyertek: "Örömteli volt látni, hogy mindkét magyar játékos, Priskin Tamás, valamint Fülöp Márton is a pályán volt, és mindketten jól teljesítettek az összecsapáson. Priskin az első találatnál gólpasszt adott, majd a második gólnál vele szemben követték el azt a szabálytalanságot, amiből büntetőhöz jutott az Ipswich. Egyértelműen meghatározó játékosa volt csapatának, sokat tett hozzá a győzelemhez. Kint tartózkodásunk alatt sikerült összehoznunk egy találkozót a légiósokkal, így beszélni tudtunk Gera Zoltánnal, Buzsáky Ákossal, Fülöp Mártonnal és Priskin Tamással is" - nyilatkozta a kapitány, aki másnap a Roda-Willem II mérkőzésen Bodor Boldizsárt, a Genk-Anderlecht rangadón pedig Tőzsér Dánielt és Juhász Rolandot figyelte.